Tema Nordkoreas missiltrussel

Trump efter nye trusler fra Nordkorea: 'De vil blive mødt med bål og brand'

Efterretninger bekræfter mini-atomsprænghoveder i Nordkoreas arsenal, skriver avisen Washington Post.

Et nordkoreansk frimærke viser landets leder Kim Jong-un og det interkontinentale ballistiske missil "Hwasong-14". Ifølge avisen Washington Posts oplysninger, har landet udviklet små atomsprænghoveder, der muligvis kan monteres på missilerne. (Foto: KCNA © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, langer kraftigt ud efter Nordkorea.

- De vil blive mødt med bål og brand, som verden aldrig før har set, lyder det i en melding fra den amerikanske præsident, skriver CNN.

Meldingen kommer efter, at en ny rapport ifølge avisen Washington Post har vist, at Nordkorea har formået at fremstille et mindre atomsprænghoved, der muligvis kan monteres på de missiler, som det lukkede land i den seneste tid har testet.

- Nordkorea gør klogt i ikke at komme med flere trusler mod USA, siger Donald Trump videre om Nordkoreas ageren i de seneste uger, hvor situationen mellem de to lande er blevet yderst tilspidset.

Et missil, der blev testet af Nordkorea på amerikanernes uafhængighedsdag den 4. juli, er blevet vurderet til at kunne nå den amerikanske delstat Alaska.

Eksperter har efterfølgende anslået, at missilet muligvis også kan nå at ramme større byer som Los Angeles, Chicago og måske endda New York City og Boston.

Ifølge Washington Posts oplysninger har The Defense Intelligence Agency, der er en efterretningsenhed under USA's forsvarsministerium, i juli udarbejdet en rapport, hvori det vurderes, at nordkoreanerne nu er i besiddelse af de små atomsprænghoveder.

Ifølge rapporten er våbnet dog endnu ikke blevet afprøvet. Men ifølge to unavngivne embedsmænd, som avisen har talt med, konkluderer rapporten, at Nordkorea har nået et nyt punkt i sit våbenprogram, hvor interkontinentale missiler lastet med atomvåben udgør en reel trussel mod USA og dets allierede.

- Efterretningsmiljøet vurderer, at Nordkorea har produceret atomvåben, der kan bæres af ballistiske missiler, som inkluderer interkontinentale missiler, står der ifølge Washington Post i et uddrag af rapporten, som er blevet læst op for avisen.