Trump er rolig efter toprådgivers exit: Der er mange, der vil have hans job

Den økonomiske toprådgiver har trukket sig, efter at den amerikanske præsident har varslet handelskrig.

Gary D. Cohn har ifølge præsident Donald Trump gjort det "fantastisk" som økonomisk rådgiver. (Foto: JOSHUA ROBERTS © Scanpix)

Den amerikanske præsident er gået på jagt efter en ny økonomisk toprådgiver.

Det sker, efter at Gary D. Cohn, der har rådgivet Donald Trump om økonomiske spørgsmål siden indsættelsen sidste år, har besluttet sig for at stoppe.

- Jeg vil snart beslutte, hvem der skal udnævnes til ny cheføkonomisk rådgiver. Der er mange, der vil have jobbet, så jeg vil foretage et klogt valg, skriver præsidenten på Twitter.

Ifølge Det Hvide Hus er der ingen enkeltårsag til, at Gary D. Cohn at har valgt trække sig som både rådgiver og fra posten som leder af det nationale økonomiske råd.

Men opsigelsen kommer kort tid, efter at Donald Trump har taget de indledende skridt mod en handelskrig med udlandet for at beskytte hjemlige arbejdspladser.

Præsidenten vil blandt andet at lægge høje toldsatser på import af stål og aluminium, hvilket har mødt hård kritik fra Kina, EU og nabolandene Canada og Mexico.

Og ifølge avisen The New York Times har Gary D. Cohn, der selv er demokrat og tilhænger af frihandel, talt stærkt imod den beslutning.

Trump: Intet kaos i Det Hvide Hus

Den 57-årige Gary D. Cohn kom fra en topstilling i investeringsbanken Goldman Sachs, da Donald Trump valgte at hyre ham sidste år.

Den amerikanske præsident understreger over for New York Times, at han har været glad for Gary D. Cohns arbejde.

- Gary har været min ledende økonomiske rådgiver, og han har gjort det fantastisk i forhold til at sikre historiske skattelettelser, reformer og at den amerikanske økonomi er blevet sat fri igen, lyder det i en udtalelse.

Gary D. Cohn er den seneste i rækken af Trump-rådgivere, der har valgt at forlade Det Hvide Hus.

Da Donald Trump i midten af januar kunne fejre sin étårsdag som USA's præsident, viste en opgørelse, at omtrent en tredjedel af de oprindelige medarbejdere var blevet skiftet ud i løbet af det første år. Nogle af dem var blevet fyret, mens andre selv havde valgt at forlade deres poster.

Senest har Hope Hicks, der arbejdede som kommunikationschef i Det Hvide Hus, valgt at trække sig fra sin post.

Men ifølge præsidenten selv er der "intet kaos i Det Hvide Hus", og det er helt normalt, at medarbejdere kommer og går.

- Der er intet kaos, kun en fantastisk energi, skrev præsident tirsdag på Twitter.

Gary D. Cohn vil ifølge The New York Times forlade sin post i løbet af de næste par uger.

Facebook
Twitter