Trump får sin højtønskede militærparade i dag

Trump vil fremvise de fineste maskiner fra militæret i en parade, når USA i dag fejrer nationaldag.

Forberedelserne til en stor fejring af USA's uafhængighedsdag med en militærparade er i fuld gang i Washington D.C. (Foto: Mark Wilson / AFP / Scanpix © Ritzau Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, har længe ønsket en militærparade, og han lagde ikke skjul på sin begejstring, da han under sit første besøg i Frankrig som præsident overværede den store militærparade på Bastilledagen i 2017.

Først var der planer om at afholde den i efteråret 2018, men da omkostningerne løb løbsk, trak Trump i land.

Nu kommer paraden så, men i mindre udgave, skriver nyhedsbureauet AP.

Trump har lovet militærfly, kampvogne og 'det største fyrværkeri nogensinde' i Washington i forbindelse med USA's uafhængighedsdag, der fejres 4. juli.

Bystyret er ikke begejstret

- Pentagon (USA's forsvarsministerium, red.) og vores stærke militærledere er begejstrede over at skulle deltage og blandt andet vise det amerikanske folk det stærkeste og mest udviklede militær i verden, har Trump skrevet på Twitter.

Bystyret i den amerikanske forbundshovedstad er ikke begejstret for tanken om tanks i Washingtons gader.

- Vi har sagt det før, og vi siger det igen: Tanks, but no tanks, skriver bystyret på Twitter.

Endnu ved man ikke, hvor stor paraden bliver. Tirsdag blev der spottet et par kampvogne og flere andre militære køretøjer på en godsvogn i udkanten af Washington D.C.

Endelig har Trump bebudet, at han vil holde tale. Han har inviteret cheferne for hæren, flåden, luftvåbnet og marinesoldaterne til at stå ved sin side.

/ritzau/

Facebook
Twitter