Tema FBI's Rusland-undersøgelse

Trump forsvarer sin justitsminister: Det er en 'heksejagt'

- Jeff Sessions er en ærlig mand, siger Donald Trump om den amerikanske justitsminister, der er under kritik for at tale usandt under høring.

Trump siger at justitsminister Jeff Session kunne have været mere "præcis i sit svar", da han svarede nej til at have holdt møder med russerne under valgkampen. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, anklager Demokraterne for at føre an i en "heksejagt" på justitsminister Jeff Sessions.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sessions er under hård beskydning fra især sine politiske modstandere, efter at det er kommet frem, at han har holdt møder med en russisk topdiplomat under valgkampen.

Det er stik imod, hvad han sagde under sin høring i Senatet i januar, før han blev udnævnt til justitsminister.

- Jeff Sessions er en ærlig mand. Han har ikke sagt noget forkert. Han kunne have været mere præcis i sit svar, men han svarede tydeligvis ikke upræcist med vilje, skriver Donald Trump ifølge Reuters i en pressemeddelelse.

Jeff Sessions blev under sin høring spurgt, om han havde holdt møder med russere under den amerikanske valgkamp.

Det sagde han tydeligt nej til. Men det er usandt, skrev Washington Post onsdag på sin hjemmeside.

Her afslørede avisen, at Sessions to gange mødtes med Ruslands ambassadør i USA. Møderne med den russiske topdiplomat fandt sted i juli og september.

Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, forlangte onsdag på baggrund af oplysningerne i Washington Post, at Sessions trækker sig fra posten som justitsminister.

Total heksejagt

Men Demokraterne er alt for dramatiske, når de beder Sessions gå af, mener Donald Trump.

- Demokraterne overspiller deres hånd totalt. Det er en total heksejagt, skriver præsidenten i pressemeddelelsen.

Sessions erklærede sig tidligere torsdag inhabil, hvis justitsministeriet indleder en undersøgelse af russisk indblanding i valgkampen.

Det skete i anerkendelse af, at han "burde have sat tempoet ned og sagt, at jeg mødte én russisk embedsmand et par gange," sagde justitsministeren.

Rusland mistænkes for at have forsøgt at blande sig i den amerikanske valgkamp i efteråret til fordel for Donald Trump.

/ritzau/