Trump freder unge indvandrere i ny aftale med Demokraterne

Præsidenten har sammen med ledere i Kongressen indgået en aftale, der beskytter unge indvandrere mod deportering.

Tidligere på ugen demonstrerede tusinder i Los Angeles mod annulleringen af ordningen Daca, der har beskyttet migranter, der er kommet illegalt til USA som børn, mod udvisning. (Foto: David Mcnew © Scanpix)

Topdemokrater i USA oplyser, at de er blevet enige med præsident Donald Trump om en aftale, der beskytter tusindvis af unge indvandrere mod deportering.

Aftalen blev annonceret af Demokraternes ledere i Senatet og Repræsentanternes Hus, henholdsvis Chuck Schumer og Nancy Pelosi.

Annonceringen kom efter en middag i Det Hvide Hus, hvor parterne blev enige om at beskytte knap 800.000 indvandrere, der er kommet illegalt til USA som børn.

Annullerede ordning

Den store gruppe af indvandrere var tidligere beskyttet af ordningen Daca, der blev indført af tidligere præsident Barack Obama.

Tidligere på måneden oplyste USA's justitsminister, Jeff Sessions, at Daca-ordningen, der tillader børn af illegale immigranter at studere og arbejde i USA, ville blive sløjfet.

- Vi blev enige om hurtigt at stadfæste beskyttelsen af Daca i loven og at arbejde frem mod en aftale om grænsekontrol, eksklusiv muren, der er acceptabel for begge sider, udtaler Nancy Pelosi og Chuck Schumer i en fælles erklæring.

De to topdemokrater henviser til muren langs den amerikansk-mexicanske grænse. Den har Donald Trump lovet sine vælgere, siden han stillede op som præsidentkandidat.

Det Hvide Hus: Et positivt skridt

Det Hvide Hus har endnu ikke kommenteret oplysningerne om aftalen. I en skriftlig besked hedder det dog, at præsidenten har haft "en konstruktiv arbejdsmiddag" med Schumer, Pelosi og medlemmer af administrationen.

Her har parterne ifølge Det Hvide Hus "diskuteret politik og lovgivningsmæssige prioriteter", herunder Daca.

- Dette er et positivt skridt fremad for præsidentens bestræbelser på at skabe tværpolitiske løsninger på de vigtigste emner for alle amerikanere, skriver Det Hvide Hus.

Det er anden gang, at præsidenten indgår en aftale med Demokraterne uden om sine republikanske partifæller.

Præsidenten trådte for nylig adskillige republikanere over tæerne, da han indgik en aftale med Schumer og Pelosi om at hæve det amerikanske gældsloft.

/ritzau/AP