Trump fyrer sin nationale sikkerhedsrådgiver

Jeg er dybt uenig i mange af hans forslag, lyder det fra den amerikanske præsident.

John Bolton var præsidentens tredje nationale sikkerhedsrådgiver. (Foto: © Brendan SMIALOWSKI, Scanpix)

Den amerikanske præsident Donald Trump har fyret sin nationale sikkerhedsrådgiver.

- Jeg har informeret John Bolton i går aftes om, at der ikke længere er brug for hans ydelser i Det Hvide Hus.

Det skriver han på Twitter.

Her skriver han også, at han er 'dybt uenig' i mange af hans forslag, og derfor bad han om den - nu tidligere - nationale sikkerhedsrådgiver John Boltons opsigelse, som han også har modtaget i dag.

En ny national sikkerhedsrådgiver vil blive udpeget i næste uge, oplyser Trump.

- Jeg tilbød at trække mig i går aftes, og præsident Trump sagde, "lad os snakke om det i morgen", skriver Bolton på Twitter.

Stephanie Grisham, pressemedarbejder for Det Hvide Hus, skulle have udtalt, at præsidenten ikke kunne lide hans politik, og at de var uenige, skriver BBC.

Uenige om Taleban

Angiveligt drejede uenighederne sig blandt andet om, at Trump havde inviteret den militante gruppe Taleban over til fredsforhandlinger.

Mødet blev aflyst, efter at Taleban tog skylden for et angreb i den afghanske hovedstad, Kabul, hvor en amerikansk soldat blandt 11 andre blev dræbt.

Bolton skulle have været imod invitationen i første omgang, som han mente ville danne en "forfærdelig præcedens", skriver det britiske medie.

John Bolton er den tredje i rækken af nationale sikkerhedsrådgivere under Trump-administrationen. Tidligere har Michael Flynn og H. R. McMaster besiddet posten. Keith Kellogg var i en meget kort periode fungerende national sikkerhedsrådgiver.

Rådgiverens opgaver tæller blandt andet at assistere og rådgive præsidenten om den nationale sikkerhed og udenrigsanliggender.

Det er blot fem dage siden, Bolton mødtes med Carla Sands, USA's ambassadør i Danmark, for at tale Arktis, handel og bedre økonomiske forbindelser til Grønland.