Trump: Genindfør waterboarding - bare værre

Donald Trump lover at bruge torturmetoder mod terrorister igen, hvis han bliver præsident.

Vesten kan ikke vinde kampen mod Islamisk Stat, fordi USA er blevet for blødsødne i deres afhøringsmetoder. Det mener den republikanske frontløber Donald Trump, der vil genindføre torturmetoden Waterboarding.

- Og hvis vi kan, skal vi have metoder der er værre, siger han.

Han lover dermed, at han som præsident vil arbejde for at ændre de love, der forbyder de såkaldte 'udvidede afhøringsmetoder'. Modsat hvad han tidligere har sagt, siger Trump dog nu, at han vil overholde de love, der er på området.

- Der er love, og vi skal følge lovene. Men jeg vil se om vi kan udvide de love og gøre dem langt slemmere. Det bliver vi nødt til, siger han.

Waterboarding - også kendt som simuleret drukning - blev indført af tidligere præsident George W. Bush efter terrorangrebet den 11. september. Metoden kan give varige skader i blandt andet hjernen og lungerne.

I 2014 slog en rapport fast, at metoden ikke virker efter hensigten, da der ikke er kommet brugbare efterretninger ud af torturen.

Donald Trump mener dog at tortur er nødvendigt i kampen mod Islamisk Stat:

- De hugger hovedet af folk. De kommer folk ind i store stålbure og sænker dem ned i havet. De udrydder 40 mennesker på en gang. Kan I forestille jer de her mennesker, efter de har hugget hoveder af hele dagen, sidde og tale om hvor dumme USA er, siger Trump.

Facebook
Twitter