Trump: 'Havde Putin noget på mig, så var det fremme nu'

Rusland har intet kompromitterende på mig, siger den kommende præsident på et pressemøde.

- Præsident Putin og Rusland meldte i dag ud, at disse falske nyheder var falske nyheder. Jeg respekterer ham for at sige det, siger Donald Trump om historien om, at russiske agenter har kompromitterende materiale om den kommende præsident. (Foto: DON Emmert © Scanpix)

Den amerikanske befolkning kan ifølge den kommende præsident, Donald Trump, ånde lettet op.

Rusland har nemlig intet kompromitterende på den kommende præsident, som flytter ind Det Hvide Hus om ni dage.

Jeg tror, at det var Rusland (der hackede valgkampen, red), men jeg tror også, at vi bliver hacket af andre lande og personer

Donald Trump

- Hvis de havde noget, så havde de frigivet det. Præsident Putin og Rusland meldte i dag ud, at disse falske nyheder var falske nyheder. Jeg respekterer ham for at sige det, siger Donald Trump på sit første pressemøde i seks måneder.

Udtalelsen kommer efter, at CNN i dag kunne fortælle, at der cirkulerer en efterretningsrapport i højtstående politiske kredse, der hævder, at russiske agenter skulle have været i besiddelse af kompromitterende, private og økonomiske oplysninger om både Donald Trump og om Hillary Clinton, men at kun oplysningerne om Clinton blev lækket under valgkampen. CNN har dog ikke kunne verificere rapportens indhold.

En styrke hvis Putin vil have mig som præsident

Donald Trump slår fast på pressemødet, at hacking er en stor trussel mod amerikanske interesser, men at det ikke kun er russerne, man skal tage beskytte sig mod.

- Jeg tror, at det var Rusland (der hackede valgkampen, red), men jeg tror også, at vi bliver hacket af andre lande og personer, siger Donald Trump, der specifikt nævner Kina som en cybertrussel.

Den kommende præsident bliver også spurgt ind til, om russerne specifikt påvirkede valget for at få republikaneren valgt som præsident.

- Hvis Putin kan lide Trump, er det et plus og ikke noget negativt. Tror du virkelig, at Hillary ville køre en hårdere linje over for Putin end mig? Er der nogen, der virkelig tror det, svarer Donald Trump retorisk på et spørgsmål fra salen.

Donald Trump slår også i meget klare vendinger fast, at han hverken har investeringer eller lån i Rusland, der kan gøre ham inhabil i forhold til et fremtidigt samarbejde med Vladimir Putin.

Vil bygge grænsemur straks

Donald Trump forsikrede også på pressemødet, at han vil bygge den lovede mur til Mexico snarest. Og at Mexico nok skal komme til at betale for opførelsen.

- Jeg vil ikke vente et år eller et halvt, indtil vi har en aftale med Mexico, siger han.

Desuden svarede han også på et spørgsmål om afskaffelsen af Barack Obamas sundhedsreform 'Obamacare'.

- Obamacare er en komplet og total katastrofe, siger Donald Trump, der vil præsentere en plan, der 'tilbagetrækker og erstatter' Obamacare.