Trump holder fast trods massiv kritik: Migranter plager USA

Den amerikanske præsident får bred kritik for at adskille familier ved den mexicanske grænse.

Der er stigende kritik af USA's adskillelse af migrantbørn fra deres forældre. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Den amerikanske præsident Donald Trump langer hårdt ud mod Demokraterne, efter stigende kritik af den nye amerikanske grænsepolitik om at adskille migranters børn fra deres forældre.

- Det er Demokraterne, som er problemet. De er ligeglade med kriminalitet og vil have illegale migranter, uanset hvor slemme de er, til at vælte ind og plager vores land, skriver Donald Trump blandt andet på Twitter.

Præsidentens anklage mødte omgående kritik for at dehumanisere migranterne og komme dem i kategori med skadedyr.

Også påstanden om at Demokraterne bærer ansvaret, blev blandt andet tilbagevist af CNN, som det også er sket i et faktatjek fra New York Times.

Præsidenten gentog senere anklagen mod oppositionspartiet i en tale for erhvervsledere, hvor han forklarede at adskillelsen af familierne er "et resultat af smuthuller i vores føderale love, understøttet af Demokraterne".

Heftig kritik

Kritikken af den nye amerikanske praksis, som har medført at omkring 2.000 børn er blevet fjernet, når deres forældre er blevet anholdt for at rejse illegalt ind i USA, er taget kraftigt til i løbet af dagen.

Sent på eftermiddagen kaldte den mexicanske udenrigsminister Luis Videgaray således praksissen inhuman og grusom, og en klar overtrædelse af menneskerettighederne.

Også forskellige trossamfund på tværs af USA har kritiseret, at selv helt små børn adskilles fra deres forældre og holdes i detentionscentre, nogle af dem i bure.

Tirsdag sagde USA's største erhvervsinteresseorganisation, U.S. Chamber of Commerce, også fra. Ligesom Tim Cooks, øverste chef hos Apple, gjorde det.

- Børn er de mest udsatte mennesker i et hvilket som helst samfund. Jeg mener, det som sker, er inhumant og skal stoppes, sagde han ifølge Irish Times.

Præsident Trump mødes senere i dag med republikanske medlemmer af kongressen for at drøfte lovforslag, som kan afslutte den udskældte praksis.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk