Trump i første interview efter FBI-fyring: Comey er en blærerøv

Trumps udtalelser om fyringen af James Comey går stik imod, hvad den fungerende FBI-chef har sagt i en høring i Senatet.

- Han er en blærerøv, sagde den amerikanske præsident i sit interview med NBC News, som du kan se et uddrag fra her.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har her til aften givet sit første interview, siden han gav FBI's nu forhenværende direktør, James Comey, sparket tirsdag aften.

- Han er en blærerøv, han er en fedterøv. FBI var i oprør, siger Donald Trump i tv-interviewet med NBC News.

- Du ved det, jeg ved det. Alle ved det. Se på FBI for et år siden, det var praktisk talt i oprør for under et år siden. Det er ikke kommet sig over det, siger han.

At de ansatte i FBI skulle være i oprør over James Comey, går stik imod, hvad den fungerende FBI-chef, Andrew McCabe, sagde i en høring i Senatet tidligere på dagen.

Under høringen lagde Andrew McCabe vægt på, at stort set alle i FBI havde tillid til James Comey, og at direktøren havde bred opbakning fra de ansatte.

Havde fyret uanset Justitsministeriets anbefaling

Mandag - dagen inden fyringen - mødtes Donald Trump med Rod Rosenstein, vicedirektør for Justitsministeriet, for at diskutere fyringen af Comey.

Men præsidenten havde allerede truffet beslutningen inden mødet.

- Jeg havde tænkt mig at fyre ham uanset anbefalingen, siger han til NBC News.

Trump afviser, ligesom Det Hvide Hus' talskvinde gjorde i går, at fyringen af Comey har noget at gøre med, at FBI-direktøren stod for efterforskningen af en påstået forbindelse mellem Trumps kampagne og Rusland under præsidentvalget sidste år.

- Hvis Rusland gjorde noget, så vil jeg gerne vide det, siger Donald Trump og tilføjer, at der ikke var 'nogen samtaler mellem min kampagne og russerne'.

- Russerne påvirkede ikke afstemningen, siger han.

- Er jeg under efterforskning?

Den tidligere FBI-direktør modtog nyheden om sin fyring igennem tv-nyhederne. Men Trump sendte ham også et brev, hvor han skrev:

- Mens jeg virkelig værdsætter, at du på tre forskellige anledninger, har oplyst, at jeg ikke bliver efterforsket, er jeg dog enig med Justitsministeriets dom om, at du ikke er i stand til at lede bureauet (FBI, red.) effektivt.

https://twitter.com/PeterAlexander/status/862063234429444096

I interviewet med NBC News gentager Donald Trump, at han 'faktisk spurgte' James Comey, om han var under efterforskning. Ifølge Trump har han en gang spurgt over en middag og to gange over telefonen.

- Jeg spurgte, om hvis det var muligt, om han ville lade mig vide, om jeg bliver efterforsket. Han svarede: 'Du bliver ikke efterforsket', siger Trump.

Ifølge NBC News er det højst usædvanligt, at en, der muligvis skulle blive efterforsket af FBI, rent faktisk ville spørge om det - og at FBI-direktøren ville svare, at det ikke var tilfældet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk