Tema Nordkoreas missiltrussel

Trump indkalder hele Senatet til sjælden orientering om Nordkorea

Briefingen beskrives af amerikanske medier som usædvanlig.

Ifølge BBC er den amerikanske ubåd USS Michigan nået frem til Sydkorea. (Foto: Yonhap © Scanpix)

Nordkorea og Kim Jong-un er blevet en torn i øjet på den amerikanske præsident, Donald Trump.

I går opfordrede han FN's Sikkerhedsråd til at overveje flere og mere skrappe sanktioner mod landet, og nu indkaldes alle 100 senatorer til Det Hvide Hus til en orientering om situationen.

Indkaldelsen kommer fra udenrigsminister Rex Tillerson, forsvarsminister Jim Mattis, general Joseph Dunford og direktør for efterretningstjenesten National Intelligence.

Ifølge Reuters giver regeringsmedlemmer ofte orienteringer til Kongressen omkring udenrigspolitiske emner, men det er usædvanligt, at alle 100 senatorer rejser til Det hvide Hus, og at de fire højtstående mænd står bag indkaldelsen.

Ifølge Reuters mener embedmænd i Kongressen, at Donald Trump har valgt at holde orienteringen i Det Hvide Hus for at sende et signal til Nordkorea og Kim Jong-un.

Briefingen sker sideløbende med, at Sydkorea og USA holder en fælles flådeøvelse ud for kysten ved den koreanske halvø. Ifølge BBC er den amerikanske ubåd USS Michigan nået frem til Sydkorea, hvor hangarskibet Carl Vinson allerede befinder sig.

Dagen i dag markerer også 85-årsdagen for Nordkoreas militær, hvilket 'fejres' med, hvad sydkoreanske myndigheder betegner som en "storstilet artilleriøvelse."

Trump: Nordkorea er en reel trussel

Lige nu diskuteres situationen af repræsentanter fra USA, Sydkorea og Japan i Tokyo.

Mandag var ambassadørerne fra de 15 lande i FN's Sikkerhedsråd i Washington, hvor de mødtes med Donald Trump og amerikanske politikere.

Her advarede præsidenten mod at ignorere Nordkorea.

- Dette er en reel trussel mod verden. Nordkorea er et stort problem, og det er et problem, vi er nødt til at løse endeligt, sagde præsidenten.

- Sikkerhedsrådet må være forberedt på at indføre flere og stærkere sanktioner mod det nordkoreanske atom- og missilprogram.