Trump: Ingen aftale om ikke at deportere unge indvandrere

Demokraterne har ellers meldt ud, at der er opnået enighed om at frede de unge indvandrere.

USA's præsident, Donald Trump, skriver i et tweet, at der ikke er indgået en aftale om Daca-ordningen. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)

Der er ikke blevet indgået en aftale med Demokraterne om Daca-ordningen, der beskytter unge indvandrere mod deportering.

Det skriver USA's præsident, Donald Trump, på Twitter.

- Der skal være enighed om massiv grænsesikkerhed i bytte, skriver han blandt andet.

Demokraternes ledere i Senatet og Repræsentanternes Hus, Chuck Schumer og Nancy Pelosi, oplyste ellers efter en middag i Det Hvide Hus i går, at parterne var blevet enige om at beskytte knap 800.000 indvandrere, der er kommet illegalt til USA som børn, mod at blive deporteret.

Vil nogen virkelig smide dygtige, uddannede og vellykkede unge mennesker, der har arbejde, og hvor nogle tjener i militæret, ud af landet?

USA's præsident, Donald Trump

I en fælles udtalelse skrev de to demokrater, at aftalen om Daca var blevet indgået, og at der nu bliver arbejdet hen imod en pakke med grænsesikkerhed, der ikke inkluderer muren mellem USA og Mexico.

Muren bliver bygget

Donald Trump ser dog ikke ud til at gå med på demokraternes krav om at droppe opførelsen af den omstridte mur:

- Muren, som allerede er under opførsel i form af renovering af eksisterende hegn og mure, vil fortsat blive bygget, skriver han på Twitter.

Programmet 'Deferred Action for Childhood Arrivals' (Daca) blev indført ved dekret af Trumps forgænger Barack Obama og har længe været en torn i øjet på præsidentens politiske base, som ønsker en hårdere linje overfor indvandrere.

DACA beskytter personer, der kom illegalt til USA som børn, ved at give dem en garanti mod at blive deporteret samt en mulighed for at få arbejdstilladelse. Beskyttelsen gælder i to år og kan blive fornyet.

- Vil nogen virkelig smide dygtige, uddannede og vellykkede unge mennesker, der har arbejde, og hvor nogle tjener i militæret, ud af landet? De har været i vores land i mange år, uden at det er deres egen skyld, lyder det i to andre tweets fra præsidenten efter hans annoncering af, at aftalen ikke er indgået.

Beslutningen om at trække Daca-ordningen tilbage faldt i sidste uge, hvor justitsminister Jeff Sessions meddelte, at man ville give Kongressen et halv år til at blive enige om et alternativ til ordningen.