Trump: Ingen journalist skal frygte at blive overfaldet

Den amerikanske præsident er tidligere blevet beskyldt for at opfordre til vold mod journalister.

Den amerikanske præsident kalder gårsdagens drab på fem journalister for "en frygtelig, frygtelig hændelse". (Foto: Kevin Lamarque © Scanpix)

Ingen journalist i USA skal frygte at blive overfaldet eller angrebet, når de er i gang med at udføre deres arbejde.

Det er meldingen fra den amerikanske præsident, Donald Trump, efter at fem journalister fra lokalavisen Capital Gazette i Annapolis, Maryland, i går blev skudt og dræbt af en 38-årig mand.

Angiveligt fordi han i flere år havde haft en fejde med avisen.

- Angrebet har rystet vores nations samvittighed, og det har fyldt vores hjerter med sorg. Journalister skal, som alle andre amerikanere, ikke frygte at blive voldelig overfaldet, når de udfører deres arbejde, sagde præsidenten for kort tid siden.

- Det var en frygtelig, frygtelig hændelse, sagde præsidenten og understregede, at hans regering vil gøre alt, hvad den kan, for at mindske kriminaliteten og "beskytte uskyldige liv".

CNN-overfald på video

Donald Trump er tidligere blevet beskyldt af flere medier for at opfordre til vold mod journalister.

Sidste år delte han en video på sin Twitter-profil, hvor han slog løs på en person, hvis hoved var blevet udskiftet med CNN’s logo.

Ifølge Donald Trump producerer tv-stationen nemlig det, som han betegner som "fake news" - det vil sige nyhedshistorier, som han påstår, er falske.

Det tweet mødte dog kritik fra flere medier, heriblandt fra CNN selv.

- Det er en sørgelig dag, når USA’s præsident opfordrer til vold mod journalister, lød det i en udtalelse fra tv-stationen.

En lignende melding kom fra avisen The New York Times, som præsidenten også har beskyldt for at sprede falske nyheder.

Præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver, Thomas Bossert, afviste dog efterfølgende i et interview med nyhedsstationen ABC, at Donald Trump havde opfordret til vold med medier.

- Det er ingen, der kan opfatte det (tweetet, red.) som en trussel. Det håber jeg hvert fald ikke, sagde han.

Donald Trump har flere gange sagt, at de såkaldte "fake news"-medier, som ifølge præsidenten også tæller NBC News, ABC og CBS, er "det amerikanske folks fjende".

Facebook
Twitter