Trump: Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke fører stort

Ifølge måling for Fox News fører Hillary Clinton med 10 procentpoint over Donald Trump.

I en meningsmåling lavet for Fox News er Donald Trump 10 procentpoint bagud i forhold til sin modstander, Hillary Clinton. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, ønsker sig mere medvind i de amerikanske meningsmålinger.

Og det har han god grund til.

I en måling lavet for Fox News er den flamboyante præsidentkandidat 10 procentpoint bagud i forhold til sin modstander, Demokraternes Hillary Clinton.

- Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke fører stort, siger Trump ifølge Politico.com.

Og mens anonyme medarbejdere i Trumps kampagnemaskine siger til CNN, at de føler, de spilder deres tid, så sagde Trump selv fra talerstolen i Jacksonville Veterans Memorial Arena i Florida i går:

- I Oklahoma var der 25.000 mennesker, som ville høre mig tale. I Dallas havde vi 21.000. Vi havde 35.000 i Alabama. Og i dag er der tusinder, der star udenfor, som gerne vil ind, og dette er et helvedes stort stadion. Men måske gør store menneskemængder ikke forskellen.

Han afviser, at hans kampagne ikke går godt. Til sine begejstrede tilhørere sagde han:

- Vi fører i Florida (ifølge nogle meningsmålinger, red). Vi fører i Ohio, og i Pennsylvania fører vi snart!

Jævnlige målinger

Det amerikanske medie Politico.com måler jævnligt, hvem af de to kandidater, der fører kampen om vælgernes gunst i 11 svingstater - det vil sige stater, der både kan svinge mod Republikanerne og Demokraterne, når amerikanerne skal stemme den 8. november i år.

Og det er ikke alle målinger, der viser så stor forskel på opbakningen til de to præsidentkandidater som Fox News.

Politico.com laver et gennemsnit ud fra fem forskellige meningsmålinger, og ifølge det seneste gennemsnit fører Clinton samlet med 43,5 procent af stemmerne mod Trumps 39,1 procent.

Ifølge Politico.com er antallet af respondenter i meningsmålingerne, som siger, at de vil stemme på Clinton eller overvejer at gøre det, steget med fem procentpoint siden den seneste måling. Den blev lavet under Republikaners konvent i slutningen af juli.

Facebook
Twitter