Trump: Jeg går min vej, hvis møde med Kim Jong-un ikke bærer frugt

Trods tøbrud mellem USA og Nordkorea, vil det "maksimale pres" mod Kim Jong-un fortsætte.

USA's præsident, Donald Trump, har lige nu besøg af den japanske premierminister, Shinzo Abe.

Selvom et nyligt møde mellem Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og chefen for den amerikanske efterretningstjeneste CIA, Mike Pompeo, gik "glat", så fastholder USA presset overfor Nordkorea.

Sådan lød det i nat fra den amerikanske præsident Donald Trump, der selv planlægger et møde med den nordkoreanske leder senere på foråret.

- Hvis jeg sidder til mødet og føler, at det ikke bærer frugt, så vil jeg - med al respekt, gå min vej, siger Donald Trump om et forestående topmøde med Nordkoreas leder og fortsætter:

- Vores kampagne for maksimalt pres vil fortsætte, indtil Nordkorea afvikler sit atomprogram.

Udtalelsen kom under et pressemøde i forbindelse med et besøg fra den japanske premierminister, Shinzo Abe, i Mar a Lago, Florida.

Første kontakt siden 2009

Forhandlingerne med Nordkorea var blot et af punkterne på dagsordenen under topmødet mellem de to ledere, som blandt andet også drøftede handelspolitik.

Abe bad derudover Trump om hjælp til at få frigivet mindst 13 japanske statsborgere, som i 1970'erne og 1980'erne blev kidnappet af Nordkorea.

CIA's Mike Pompeo, som er udpeget til at efterfølge den fyrede Rex Tillerson som USA's udenrigsminister, mødtes i al hemmelighed med Kim Jong-un i påsken.

Mødet skete som led i forberedelserne til det forestående møde mellem Kim Jong-un og Donald Trump, der forventes at finde sted til maj.

Det er ifølge BBC første gang siden 2009, at de to lande har direkte kontakt på et så højt diplomatisk niveau.