Trump: Jeg har ikke behov for at høre Khashoggi blive slået ihjel

Den amerikanske præsident har modtaget den optagelse, hvor den saudiarabiske journalist bliver slået ihjel.

Den saudiarabiske kronprins har flere gange understreget over for den amerikanske præsident, Donald Trump, at han ikke beordrede mordet på Jamal Khashoggi. (Foto: LEAH MILLIS © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har modtaget den optagelse, hvor man kan høre den saudiarabiske journalist og debattør Jamal Khashoggi blive slået ihjel på det saudiarabiske konsulat i Istanbul.

Men Trump har intet behov for selv at lytte til optagelsen, som de tyrkiske myndigheder har delt med amerikanerne.

Det fortæller præsidenten i et interview med Fox News.

- Jeg har fået båndet. Jeg har ikke lyst til at lytte til båndet. Der er ingen grund til, at jeg skal lytte til båndet, siger Donald Trump og betegner det som en ”pinefuld og frygtelig optagelse”.

- Jeg ved præcis, hvad der sker på båndet. Det var meget voldsomt, meget ondskabsfuldt og meget frygteligt, siger præsident.

Kronprins fastholder uskyld

Jamal Khashoggi blev dræbt, da han i begyndelsen af oktober besøgte Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske storby Istanbul.

I første omgang afviste Saudi-Arabien tyrkiske meldinger om, at Jamal Khashoggi var blevet dræbt. Saudiaraberne påstod, at han havde forladt konsulatet.

Senere erkendte Saudi-Arabien, at den regeringskritiske journalist og debattør var blevet dræbt ved en uautoriseret aktion, men at det var uden kronprins Mohammed bin Salmans viden.

Og den holder kronprinsen fortsat fast i, siger Donald Trump.

- Han (kronprinsen, red.) har sagt det til mig omkring fem gange. Det gjorde han så sent som for et par dage siden, siger Donald Trump.

Det har dog efterfølgende vist sig, at nogle af kronprinsens tætteste rådgivere var involveret i drabet på Jamal Khashoggi. Og kilder i CIA siger ifølge avisen Washington Post, at meget tyder på, at der var kronprinsen, der beordrede mordet.

Ligdele muligvis fløjet væk

Men præsident Trump ved ikke, om Mohammed bin Salman har løjet over for ham.

- Hvem kan sige det med sikkerhed? Men jeg ved, at der er mange mennesker, som nu siger, at han ikke kendte til det, siger præsidenten og understreger, at han agter at bakke op den saudiarabiske kronprins, der er en tæt allieret af Trump-administration.

- Det er en allieret, som på mange punkter har været god, siger han.

I løbet af de kommende dage vil de amerikanske myndigheder offentliggøre en rapport om drabet.

- Vi kommer med en rapport om, hvad den samlede indvirkning har været, og hvem der var skyld i det. Og hvem der gjorde det. Vi taler om et drab her - intet andet, sagde præsidenten tidligere på dagen.

Jamal Khashoggis lig er endnu ikke blevet fundet.

Men ifølge den tyrkiske forsvarsminister, Hulusi Akar, kan ligdele være blevet transporteret ud af Tyrkiet.