Trump: Jeg tager stilling til Paris-aftale i næste uge

Merkel kalder klimadrøftelser ved G7-møde "meget utilfredsstillende".

USA præsident Donald Trump deltager i disse dage ved G7-møde på Sicilien, men drøftelser om klimaaftale er endt i uenighed. (Foto: pool © Scanpix)

Hvorvidt USA stadig vil bakke om om klimaaftalen, der blev indgået i Paris for halvandet år siden, vil blive afgjort i næste uge.

Det skriver USA's præsident Donald Trump på Twitter. Han deltager i dag ved G7-mødet på Sicilien, hvor netop klimaindsatsen er på dagsordenen.

Tysklands kansler, Angela Merkel, beskriver drøftelserne ved topmødet som "meget utilfredstillende", skriver Reuters. De øvrige seks lande ved G7-mødet bakker forsat op om Paris-aftalen, fremgår det af sluterklæringen fra topmødet, hvor det også slås fast, at USA endnu ikke har besluttet sig.

Trump vil ende "krig mod kul"

Der er med spænding blevet set frem til, hvordan den nye amerikanske regering vil tage stilling til Paris-aftalen, da Donald Trump tidligere har sagt, at han vil trække sig fra aftalen, der skal reducere udslippet af drivhusgasser og dæmme op for menneskeskabte klimaforandriger.

Donald Trump har udtalt, at han vil ende "krigen mod kul", og han har lovet at forbedre forholdene for de amerikanske kularbejdere.

Tidligere på måneden deltog den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, ved Arktisk Råds møde i Alaska, hvor han også svarede undvigende på klimaspørgsmålet.

- Vi vil ikke haste en beslutning igennem. Vi vil arbejde på at træffe den rette beslutning for USA, sadge Rex Tillerson ifølge Ritzau om FN-aftalen fra Paris.