Trump: Jeg tror, at Rex bliver meget mere lykkelig nu

- Vi tænkte ikke ens, siger Donald Trump om sin fyrede udenrigsminister.

Donald Trump har fra dag ét af haft en god kemi med Mike Pompeo.

Og den amerikanske præsident er altid på samme bølgelængde med den nu forhenværende CIA-direktør, der skal overtage posten som USA's nye udenrigsminister.

Det forklarede Donald Trump selv, da han tirsdag morgen amerikansk tid mødte pressen, kort tid efter at han havde fyret Rex Tillerson fra udenrigsminister-posten.

- Jeg har arbejdet sammen med Mike Pompeo i noget tid nu, og han har en fantastisk energi og et fantastisk intellekt. Vi altid på bølgelængde, og forholdet har været meget godt. Det har jeg brug for i en udenrigsminister, sagde præsidenten.

Han lagde samtidig ikke skjul på, at forholdet til Rex Tillerson ikke har været lige så uproblematisk.

- Vi kom faktisk ret godt ud af det med hinanden. Men vi var uenige om ting. Jeg synes, at Iran-aftalen er frygtelig, mens han synes, at den er ok. Jeg ville enten droppe den eller gøre noget ved den, og det havde han lidt andre meninger om. Så vi tænkte faktisk ikke ens, sagde Donald Trump.

- Jeg tror, at Rex bliver meget mere lykkelig nu, fastslog han over for journalisterne.

Rex Tillerson (tv) fik 14 måneder på posten som USA's udenrigsminister. (Foto: Kevin Lamarque © Scanpix)

Den republikanske politiker Mike Pompeo kommer fra en post som direktør for CIA, og han udtaler til avisen Washington Post, at han er "dybt taknemmelig" for, at han både har fået lov til at stå i spidsen for efterretningstjenesten og nu også det amerikanske udenrigsministerium.

- Donald Trumps lederskab har betydet, at USA er blevet et sikrere sted, og jeg ser frem til at repræsentere både ham og det amerikanske folk i resten af verden for at sikre yderligere fremgang til USA, udtaler han.

Rex Tillerson har endnu ikke kommenteret fyringen efter 14 måneder på posten.

Facebook
Twitter