Trump klar med nye navne og fortsætter jobsamtaler mandag

På mødelisten er en række finansfolk og en kontroversiel sherif.

Donald Trump arbejder i øjeblikket på at få præsidentkabalen til at gå op. (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

Donald Trump har fredag sat navn på to ny medlemmer af den kommende administration. Erhvervsadvokaten Don McGhan bliver Det Hvide Hus’ juridiske ansvarlige, og Kathleen Troia McFarland bliver vicesikkerhedsrådgiver.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de amerikanske medier får Don McGhan blandt andet til opgave at hjælpe Trump med at undgå konflikter, der kan opstå, når man både er rigmand med et milliardforetagende på tværs af flere lande og samtidig USA’s præsident.

Kathleen Troia McFarland er en garvet sikkerhedsanalytiker, der ud over kommentatorjobbet på Fox News har arbejdet med sikkerhedsområdet under både Richard Nixon, Gerald Ford og Ronald Reagan. Ligesom Trump selv har hun været meget kritisk over for Barack Obamas udenrigspolitik, især omkring terrorbekæmpelse.

Milliardær overvejes som handelsminister

Trumps overgangshold har meddelt, at der ikke kommer flere ministernavne før i den kommende uge, men flere amerikanske medier citerer kilder fra overgangsholdet for, at milliardæren Wilbur Ross bliver nomineret som handelsminister.

I tråd med Donald Trumps politik er Wilbur Ross modstander af handelsaftaler, som han mener dræner USA for jobs. Wilbur Ross tjener sine penge ved at opkøbe og omstrukturere virksomheder i hovedsageligt kul, stål- og tekstilbranchen. Kritikere har kaldt Wilbur Ross for ”kongen af konkurser” og en ”grib”.

Mandag mødes Donald Trump med flere kandidater til den kommende administration og regering.

En af dem er David Clarke, der flere gange er blevet nævnt i forbindelse med en post i Homeland Security, der blev etableret efter terrorangrebene den 11. september 2001. Sheriffen fra Milwaukee County i Wisconsin, der selv er sort, har været yderst kritisk over for bevægelsen Black Lives Matter, som han blandt andet har kædet sammen med terrororganisationen IS.

En anden er Paul Atkins, der allerede fungerer som økonomisk rådgiver for Donald Trump. Han har været modstander af mere regulering af Wall Street og større bøder til virksomheder, der bryder den finansielle lovgivning. 58-årige Paul Atkins har tidligere været medlem af det amerikanske finanstilsyn SEC, som blandt andet regulerer og overvåger aktiehandel.

De resterende er:

  • Scott Pruitt, øverste juridiske chef i Oklahoma.

  • Finansmanden John Allison.

  • David Steward, der er grundlægger af milliardvirksomheden World Wide Technology, som er USA’s største sortejede virksomhed.

  • Sandeep Mathrani, der er administrerende direktør for General Growth Properties, der blandt andet driver 120 indkøbscentre i 40 stater. Mathrani er ifølge Forbes den 9. bedst betalte direktør i USA.

  • Kathleen White, der er medlem af den konservative tænketank Texas Public Policy Foundation.

  • Lou Barletta fra Pennsylvanie, der er medlem af Repræsentanternes Hus. Lou Barletta har tidligere været borgmester i Hazleton, hvor han blev kendt som indædt modstander af illegale immigranter, og vedtog flere særlove, der senere blev underkendt ved domstolene.

FacebookTwitter