Trump: Klimaforandringer er ikke fup, men klimaet vil ændre sig tilbage igen

Modsat tidligere erkender den amerikanske præsident, at klimaet ændrer sig, men måske ikke permanent. Det fastslår han i tv-interview.

Uddrag fra Trumps

Tilbage i 2012 kaldte Donald Trump i et tweet beretningerne om klimaforandringer for et svindelnummer sat i søen af Kina.

Forbindelsen til Kina var ment som en joke, har præsidenten siden sagt, men ellers har han holdt fast i, at klimaforandringerne er fup.

En holdning, det nu viser sig, at har han har rykket lidt på - selvom han dog stadig er skeptisk over for flertallet af klimaforskere.

I går erkendte den amerikanske præsident nemlig, at klimaforandringerne er reelle nok og altså ikke løgn.

Det skete i tv-programmet '60-Minutes' på tv-stationen CBS.

Men præsidenten tror, at forandringerne, vi oplever, vil ændre sig tilbage igen.

- Jeg afviser ikke, at der er klimaforandringer. Men det kan meget vel ændre sig tilbage. Altså, vi snakker i løbet af millioner af år, sagde han i går.

Sådan så Trumps tweet fra 2012 ud:

Ved ikke om det er menneskeskabt

I gårsdagens interview fastslog Trump også, at han ikke er sikker på, at klimaforandringerne er skabt af mennesker, som der ellers er stor enighed om blandt forskere på området.

- Jeg tror ikke, det er et svindelnummer. Men jeg ved ikke, om det er menneskeskabt. Én ting ved jeg: Jeg kommer ikke til at give billioner af dollar. Jeg vil ikke tabe millionvis af job, lød det fra den amerikanske præsident.

Og da Trump af journalisten Leslie Stahl blev bedt om at forholde sig til, at mange forskere mener, at det står værre til end nogensinde med klimaet, svarede han:

- Du er nødt til at vise mig, hvem de forskere er, fordi de har en meget stor politisk agenda.

USA's klimaaftale-exit

I 2017 træk præsidenten USA ud af den internationale klimaaftale i Paris.

En aftale, der forpligter verdens lande til at begrænse udslip af blandt andet CO2 og holde den gennemsnitlige temperaturstigning på jordkloden til under to grader.

USA trak sig fra aftalen på trods af at flere hundrede videnskabsfolk allerede under den amerikanske valgkamp i 2016 udsendte et åbent brev, hvor de advarede verdens lande mod at trække sig ud af aftalen.

Udover klimaforandringer var også USA's forhold til Nordkorea, Kina og Rusland på dagsordenen i interviewet i '60 Minutes'.

Trump blev også spurgt ind til livet som præsident, hvortil han blandt andet kritiserede den politiske atmosfære i Washington for at være "ond og fuld af løgne og bedrag".

I dag besøger Trump to amerikanske delstater, som begge blev hårdt ramt af orkanen Michael i sidste uge.

Mange klimaeksperter vurderer, at der i fremtiden vil komme langt mere ekstremt vejr.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter