Trump: Lad os sammen stoppe blodsudgydelserne i Syrien

Efter et amerikansk luftangreb i Syrien siger præsident Trump, at blodsudgydelserne i Syrien må stoppes.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, opfordrer "alle civiliserede nationer" til at hjælpe med at sikre, at nedslagtningen og blodsudgydelserne i Syrien stoppes.

På et tv-transmitteret pressemøde siger præsidenten, at USA ikke blot kunne se til, mens blodsudgydelserne i Syrien fortsætter.

- Selv små babyer blev ramt af dette angreb. Intet barn skal opleve et sådan angreb. Der kan ikke være tvivl om, at Syrien har brugt forbudte kemiske våben, siger han.

Han henviser til det giftgasangreb, der ramte det nordvestlige Syrien tirsdag. Her mistede mindst 86 mennesker livet, hvoraf mindst 30 var børn.

Præsidenten siger i sin tale, at tidligere amerikanske forsøg på at ændre den syriske præsident Bashar al-Assads opførsel er fejlet.

- Vi kan ikke ignorere, at destabiliseringen i regionen fortsætter. I aften beder jeg alle civiliserede nationer om at stille sig bag os i forsøget på at stoppe drabene og blodsudgydelserne i Syrien.

- Vi må stoppe terrorisme i alle afskygninger. Vi beder for de liv, for de sårede, og for dem der ikke længere er her.

Udtalelserne kommer, efter at USA natten til fredag dansk tid har lanceret et militært angreb i Syrien.

Amerikanerne har med flere end 50 krydsermissiler ramt den syriske luftbase al-Shayrat, der er kontrolleret af regimet.

Trump endte sin tale med ordene: ”Gud velsigne USA og resten af verden”.

Den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, siger, at USA er overbeviste om, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, har brugt nervegassen sarin mod sin befolkning.

Tillerson siger videre, at Rusland har fejlet i forhold til at sikre, at de kemiske våben blev fjernet fra Syrien i 2013, som det ellers var planen.

Enten var russerne inkompetente eller også var de medskyldige i at våbnene forblev i Syrien, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/