Trump-lejren: Hillarys bogudgivelse er 'sørgelig' og et 'hensynsløst angreb'

Tidligere demokratisk præsidentkandidat langer hårdt ud i bog om hendes valgnederlag.

Det var ikke kun Hillary Clintons egen skyld, at hun måtte se sig slået af Donald Trump ved sidste års præsidentvalg.

I dag udkom demokratens ventede bog 'What Happened' officielt, der på næsten 500 sider redegør for, hvad der gik galt under præsidentkampen og ikke mindst, hvem der bærer skylden for hendes nederlag.

Og ifølge BBC, som har læst bogen, er der mange personer, der kan dele den ære, mener Clinton.

Lige fra den tidligere FBI-direktør James Comey, der genåbnede e-mail-sagen 11 dage før valget, den russiske præsident Putin, som formodes at have forsøgt at påvirke valgresultatet, til hendes forgænger Barack Obama, der ikke tog offentlig afstand fra Donald Trump. Og så selvfølgelig hende selv.

- Du kan give materialet skylden, give skylden til budskabet, give skylden til alt, hvad du vil - men jeg var kandidaten. Det var min kampagne. Det var mine beslutninger, lyder det i bogen ifølge BBC.

Hillary: De bærer skylden for mit nederlag

FBI-direktør James Comey

Genåbnede sag om privat brug af e-mail-server 11 dage før valget.

Vladimir Putin

Forsøgte at påvirke valget til Trumps fordel.

Barack Obama

Kunne have gået på nationalt tv og have advaret mod Trump - valgte at lade være.

Bernie Sanders

Hendes demokratiske modkandidats angreb gjorde det svært at forene partiet.

Hende selv

- Det var min kampagne, skriver hun i bogen.

Kilde: BBC

Trump-lejren svarer igen

'What Happened' er allerede strøget helt til tops på Amazons bestsellerliste, og hovedpersonen selv har signeret sin bog til omkring 1.000 personer i New York.

Men hvor læsehestene umiddelbart tager særdeles godt imod bogen, så er der helt andre toner fra hendes banemand, præsident Trump.

Præsidentens pressesekretær, Sarah Sanders, blev nemlig spurgt om Det Hvide Hus' holdning til nyudgivelsen under hendes daglige pressebriefing i går, efter at historierne om bogen havde ramt de amerikanske nyhedsforsider.

- Jeg synes, at det er sørgeligt, at efter Hillary Clinton førte en af de mest negative kampagner i historien og tabte, at hendes sidste kapitel i offentligheden skal defineres af hendes bogudsalg med falske og hensynsløse beskyldninger, sagde Sarah Sanders, der ikke kunne sige, om præsidenten planlægger at læse bogen.

- Jeg tror, at han er meget klar over, hvad der foregik, og jeg mener, at det er helt tydeligt for alle amerikanere, sagde hun.

Trumps kampagne var et reality-show

At Clintons forhold til Donald Trump ikke just er hjertevarmt kommer nok ikke som nogen overraskelse for dem, der har fulgt med i amerikansk politik.

Jeg synes, at det er sørgeligt, at efter Hillary Clinton førte en af de mest negative kampagner i historien og tabte, at hendes sidste kapitel i offentligheden skal defineres af hendes bogudsalg med falske og hensynsløse beskyldninger.

Trumps talsmand, Sarah sanders

For en måned siden kunne radioprogrammet 'Morning Joe' læse passager op fra bogen, hvor Clinton beskriver, hvordan hun blev pustet i nakken under et debat på et universitet i Washington, og hvordan hun følte, at hendes personlige rum blev invaderet.

Det er dog ikke kun personen Trump, som ifølge Clinton udgjorde et problem under valgkampen. Den politiske strateg Trump får heller ikke pæne ord med på vejen. Det følte hun for alvor, da FBI valgte at genåbne hendes e-mail-sag 11 dage før valget, og hun mærkede, hvordan sejren var ved at forsvinde under hende.

- Jeg førte en præsidentkampagne, hvor jeg nøje havde udvalgt politik og indædt forsøgte at opbygge koalitioner, mens Trump kørte et reality tv-show, som kompromisløst fremprovokerede misundelse og vrede hos amerikanerne, lyder det i bogen ifølge CNN.