Trump: Mange er blevet dræbt i 'forfærdeligt skyderi' ved shoppingcenter

En hvid mand i 20'erne er blevet anholdt efter skyderiet ved et shoppingcenter i El Paso.

Adskillige politistyrker er sat ind ved shoppingcentret, hvor flere har mistet livet i et skyderi. (Foto: JOEL ANGEL JUAREZ © Scanpix)

Adskillige er blevet såret i et skyderi i Walmart og på parkeringspladsen ved et shoppingcenter i El Paso, Texas. En mistænkt er blevet tilbageholdt i forbindelse med skyderiet.

- Der en anholdt. Der er tale om en hvid mand i 20'erne, siger talsmand for politiet i El Paso, Robert Gomez, der ikke kan oplyse noget om motivet bag masseskyderiet.

Tidligere på aftenen fortalte talsmanden for borgmesteren, at der var adskillige dræbte i skyderiet, mens borgmesteren oplyste, at tre var tilbageholdt, men det ønsker Robert Gomez ikke at bekræfte.

- Det her er en flydende situation, der forandrer sig. Det er, hvad jeg ved nu.

Heller ikke byens borgmester kan oplyse noget om antallet af dræbte og sårede.

- Det er en tragedie, vi ikke troede, at vi skulle opleve i El Paso, siger byens borgmester, Donald Dee Margo, til CNN og understreger, at den lokale politistyrke samarbejder med FBI.

Akut behov for blod

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er blevet briefet efter skyderiet.

- Rapporterne er virkelig ubehagelige, mange dræbt, skriver han på Twitter, hvor han kalder skyderiet forfærdeligt.

Universitetshospitalet i El Paso har taget imod adskillige ofre, og mindst 10 af dem har 'niveau 1'-skader, som er de mest alvorlige skader. Det oplyser talsmand for hospitalet, Ryan Mielke, til NBC News.

Sent fredag aften oplyser Ryan Mielke, at en af de 12 patienter, der er blevet indlagt på hospitalet er død af sine skader.

To andre ofre - to børn på henholdsvis to og ni år - er blevet stabiliseret og er blevet overført til børnehospitalet i El Paso.

Hospitalerne har akut behov for bloddonorer til hospitalerne i El Paso efter masseskyderiet. Det oplyser det lokale politi på Twitter.

- Akut behov for blod. Adskillige sårede er blevet transporteret til forskellige hospitaler, lyder det.

Mere end en times skyderi

Politiet oplyste for første gang på Twitter om skyderiet klokken 19.03 dansk tid - altså omkring klokken 11 lokal tid.

Knap to timer senere meldte politiet, at der ikke var nogen overhængende fare i området, hvor politiet var talstærkt til stede.

Godt en time efter skyderiet havde politiet endnu ikke situationen under kontrol og meldte ud, at der var flere meldinger om flere gerningsmænd.

Skyderiet foregik i en Walmart tæt på Cielo Vista Mall, der er det største shoppingcenter i El Paso.

- Vi er i chok over de tragiske begivenheder i Cielo Vista Mall i El Paso. Vi beder for ofrene, lokalsamfundet og vores samarbejdspartnere og beredskabet, lyder det i en udtalelse fra Wallmart.

Ifølge Mikael Thygesen, der er marketingschef for Simon Property Group, der ejer Cielo Vista Mall, blev ingen skudt inde i shoppingcentret, men udelukkende på Walmarts grund.

Ansatte gemte sig i butikker

Der er tre etager i centret, der huser 134 butikker, som er fordelt på 115.691 kvadratmeter.

Hele shoppingcentret blev ifølge Mikael Thygesen lukket ned, mens skyderiet stod på. En kvinde, der arbejder i en neglesalon i centeret, fortæller til ABC News, at hun var låst inde i sin butik på ubestemt tid, og at hun kunne se politistyrker løbe forbi vinduerne.

Et øjenvidne ved navn Ray Holgin fortæller til CBS News, at han var på vej ind i butikken Walmart, da han hørte mindst 10 skud, og at han så mindst to personer med skydevåben.

Antiterrorenheden hos New Yorks politi har tweetet, at de overvåger situationen nøje.

Den demokratiske politiker Veronica Escobar, der repræsenterer El Paso i Repræsentanternes Hus, har også kommenteret situationen på Twitter.

- Dybt hjerteskærende at høre om nyheden i udvikling i El Paso. Overvåger situationen og er i kontakt med myndighederne. Hold jer i sikkerhed, skriver hun.

RETTELSE: Det fremgik tidligere af denne artikel, at den citerede politiker Veronica Escobar tilhører det repulikanske parti. Det er ikke tilfældet. Veronica Escobar er valgt til Repræsentanternes Hus for Demokraterne.