Trump: Militæret skal holde migranter væk indtil muren står klar

Donald Trump er dog ikke den første amerikanske præsident, som indsætter militæret langs grænsen.

Der er tale om "et stort skridt", siger den amerikanske præsident, Donald Trump. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Indtil der kommer en mur langs grænsen mellem USA og Mexico, er der brug for særlige tiltag, der kan beskytte amerikanerne mod illegale migranter.

Det er meldingen fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der nu vil indsætte militæret langs den mere end 3.200 kilometer lange grænse mellem de to lande.

- Vi har meget dårlige love, når det kommer til vores grænse, og derfor skal vi gøre noget. Jeg har talt med forsvarsminister James Mattis, og vi vil gøre nogle ting militært. Indtil vi får en mur og ordentlig sikkerhed, skal militæret vogte vores grænse. Det er et stort skridt, siger han.

- Vi kan ikke have, at folk strømmer ulovligt ind i vores land, hvorefter de forsvinder og derudover aldrig møder op i retten, understreger præsidenten.

Kritik af Mexico og Honduras

Donald Trump er dog ikke den første amerikanske præsident, som vil bruge militæret til at sikre grænsen.

Hans to forgængere på posten, Barack Obama og George W. Bush, gjorde det ligeledes, skriver BBC.

Men for Donald Trump, der gik til valg på at stramme den amerikanske integrationslovgivningen og sætte en stopper for den illegale indvandring, har det længe stået højt på dagsordenen at styrke kontrollen med grænsen.

Og meldingen kom blot få timer efter, at præsidenten havde kritiseret både Mexico og Honduras for ikke at gøre nok for at forhindre migranter i at rejse mod USA.

I et tweet truede han dem med økonomiske gengældelsesaktioner, hvis ikke de fik sat en stopper for den ”menneskekaravane”, som lige nu befinder sig i den sydlige del af Mexico.

Den mexicanske regering har dog allerede standset karavanen, som hovedsageligt består af honduranere, og Ebal Diaz, der er talsmand for den honduranske regering, afviste efterfølgende, at de ikke gør noget for at bremse de illegale migranter.

- Jeg tror ikke, at han er særligt velinformeret, og jeg mener ikke, at det er fair at bruge Honduras i en politisk debat, som han har med Kongressen i USA, sagde han ifølge Reuters.

Spørgsmålet om både grænsekontrollen og den generelle integrationslovgivning er nemlig et højspændt politisk debatemne i USA for tiden.

Og den republikanske præsident har flere gange kritiseret de demokratiske modstandere for ikke at gøre nok for at sikre grænsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk