Tema Nordkoreas missiltrussel

Trump: Nordkorea er åbenlyst et stort, stort problem - og det skal håndteres stærkt

Donald Trump siger, at USA vil håndtere problemet med Nordkorea meget stærkt.

Nordkoreas missiltest skal diskuteres i FN's sikkerhedsråd i nat. (Foto: Str © Scanpix)

Nordkoreas missiltest giver anledning til panderynker i det amerikanske forsvarsministerium Pentagon.

Testen tyder nemlig på, at Nordkorea gør fremskridt, fortæller Pentagon-talsmand Jeff Davis.

- Nordkoreas ulovlige våbenprogram er en klar og alvorlig trussel mod vores nationale sikkerhed, forklarer talsmanden ifølge AP.

- Nordkorea har åbent erklæret, at dets ballistiske missiler skal bruges til at lade atomvåben ramme byer i USA, Sydkorea og Japan.

Ifølge CNN, der også citerer Jeff Davis, er det nye missil tilsyneladende meget lig de mellemdistancemissiler, som Nordkorea tidligere har affyret fra ubåde, og det er således den første gang Nordkorea tester missiltypen fra land.

Derudover skal missilet angiveligt bruge et fast brændstof og ikke et flydende, hvilket mindsker Nordkoreas klargøringstid forud for affyringen. Og da der er tale om en mobil affyringsrampe, bliver det sværere for andre lande at identificere og komme potentielle misselangreb i forkøbet.

- Mobile affyringsramper gør det muligt at skjule det, at undgå opdagelse og gør det muligt at affyre med kort varsel, siger Jeff Davis ifølge AP.

Den amerikanske præsident Donald Trump forklarede her til aften på et pressemøde, at Nordkorea er et stort problem. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, kommenterede også Nordkorea under et pressemøde med Canadas premierminister, Justin Trudeau, der er på officielt statsbesøg i USA.

På pressemødet blev Trump nemlig spurgt til, hvad han anså som værende de største sikkerhedstrusler mod USA.

- Det er åbenlyst, at Nordkorea er et stort, stort problem, og vi vil håndtere det meget stærkt, lød svaret fra Donald Trump blandt andet.

Donald Trump afviste dog tilbage i januar, at Nordkorea skulle være i nærheden af at udvikle atomvåben, der kunne nå USA.