Trump om atomaftale med Iran: Vi får se

Den amerikanske præsident er åben overfor at forhandle en "ordentlig" atomaftale med Iran.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, holdt her til aften et pressemøde i forbindelse med et officielt besøg fra Nigerias præsident, Muhammadu Buhari. (Foto: © Saul LOEB, Scanpix)

Det vil ikke komme i vejen for USA's kommende forhandlinger med Nordkorea, hvis Donald Trump vælger at trække amerikanerne ud af atomaftalen med Iran.

Jeg tror, det vil sende det rette signal, siger den amerikanske præsident ifølge nyhedsbureauet Reuters på et pressemøde.

Udtalelsen kommer kort efter, at den israelske præsident, Benjamin Netanyahu, i en tv-tale præsenterede "nye og afgørende beviser" for, at Iran har løjet om sit atomprogram.

Her sagde Benjamin Netanyahu, at han var sikker på, at Donald Trump vil gøre "det rigtige", når han den 12. maj skal bekræfte atomaftalen med Iran.

Donald Trump vil dog endnu ikke hverken be- eller afkræfte, om USA har i sinde at forlade aftalen.

- Vi får se, hvad der sker, siger han.

Den amerikanske præsident har været særdeles kritisk overfor atomaftalen, som blev indgået af hans forgænger Barack Obama i 2015. Den kritik gentog han på pressemødet i dag:

- Det er ikke en acceptabel situation. De (Iran, -red.) sidder ikke og triller tommelfingre. De sender missiler afsted, som de siger er til tv-satelitter. Den køber jeg ikke. Men det er ikke det samme som, at vi ikke vil forhandle en ordentlig aftale, siger Donald Trump.