Trump om Løkke: En vidunderlig mand, som udfører et vidunderligt stykke arbejde

Trump afslørede også, at han snart udnævner en ambassadør i Danmark.

Klokken lidt over 21 dansk tid ankom Lars Løkke Rasmussen til Det Hvide Hus, hvor præsident Donald Trump tog imod med et stort smil og et håndtryk.

Få minutter senere sad de to statsledere i Det Ovale Værelse, hvor de endnu engang gav et håndtryk foran de fremmødte journalister.

- Han er en vidunderlig mand, som gør et vidunderligt stykke arbejde. Vi skal have forskellige udvekslinger, som bliver frugtbare, sagde Donald Trump i Det Ovale Værelse forud for mødet med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Præsidenten blev også spurgt til, hvordan han ser Danmark som en allieret.

- Som en meget god allieret. Virkelig god. (Danskerne er, red.) virkelig gode folk.

Donald Trump blev også spurgt, om han snart har en ny ambassadør til Danmark klar, og det er tæt på, afslørede han.

- Vi er tæt på. Det bliver en virkelig god en, sagde Donald Trump.

120 mia. gode grunde

Formålet med Lars Løkke Rasmussens besøg hos Donald Trump i Det Hvide Hus er at fortsætte og udvikle det gode forhold mellem USA og Danmark.

- Jeg har 120 milliarder gode grunde til at mødes med Trump, fordi vi eksporterer for 120 milliarder kroner til USA, som Løkke formulerede det i Washington i går.

Statsministeren har i løbet af dagen mødt flere amerikanske politikere - blandt andet formanden for Senatets Udenrigsudvalg samt formanden for udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus.

Her fik Lars Løkke blandt andet indsigt i den udenrigspolitik, som de to toppolitikere forventer, at USA vil føre de kommende år.

Lars Løkkes besøger Donald Trump som den niende regeringsleder i verden og den fjerde europæiske leder.

FacebookTwitter