Trump om oprydning efter Harvey: Vi vil gøre det bedre end nogensinde før

Den amerikanske præsident er landet i Texas for at love bedring efter orkanen Harvey.

Præsident Donald Trump takker Texas' guvernør, Greg Abbott (t.v.).

Donald Trump er på sin første store test, når det gælder en national naturkatastrofe.

Den amerikanske præsident er sammen med sin hustru, Melania Trump, landet i staten Texas, hvor storbyen Houston står under vand efter orkanen Harveys hærgen.

Og Donald Trump lover en oprydnings- og genopbygningsindsats, som amerikanerne ikke har set mage i nogen af de tidligere naturkatastrofer.

- Vi vil gøre det bedre, end vi nogensinde har gjort før, lovede præsidenten ifølge CNN under en pressekonference i kystbyen Corpus Christi her til aften.

- Om fem til ti år vil man sige, at det var sådan, det skulle gøres.

Ingen lykønskning endnu

Flankeret af blandt andre Texas-guvernør Gregg Abbott roste den amerikanske præsident de lokale myndigheder for redningsarbejdet, men:

- Vi vil ikke sige tillykke. Det vil vi ikke...vi vil lykønske hinanden, når det hele er overstået, sagde Donald Trump.

Det forventes, at skaderne efter stormen vil løbe op i 20 milliarder dollar – 123 milliarder danske kroner, hvilket gør Harvey til en af de dyreste naturkatastrofer nogensinde for de amerikanske forsikringsselskaber.

10 døde og 30.000 hjemløse

Problemerne for indbyggerne i og omkring Houston er dog langt fra overstået.

Tidligere i dag bukkede et dige syd for storbyen under for vandmasserne, hvilket tvang redningsarbejdere til at udvide evakueringsarbejdet til også at omfatte indbyggere i det berørte område.

Samtlige 12.000 soldater fra Texas' Nationalgarde er blevet sat til at hjælpe med evakuering og oprydningsarbejde, og det forventes, at cirka 30.000 mennesker har søgt eller vil søge tilflugt i nødherberger, fordi deres hjem er ødelagt.

Houston-borgmester Sylvester Turner har understreget vigtigheden af at finde muligheder for at oprette flere og større herberger til at huse de nødstedte.

Op mod 10 personer meldes dræbt som følge af de enorme vandmasser, der er væltet ned over Houston og omegn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk