Trump overrasket over Harley-Davidsons flugt fra USA

Selskabet vil producere i udlandet efter at EU har lagt told på amerikanske motorcykler.

EU er Harley-Davidsons andetstørste marked. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Den amerikanske præsident Donald Trump opfordrer Harley-Davidson til at være tålmodig i stedet for at flytte produktion ud af USA.

Det skriver han på det sociale medie Twitter, efter at motorcykelproducenten i går fastslog, at den i fremtiden vil producere motorcykler til det europæiske marked i udlandet.

- Overrasket over at Harley-Davidson, af alle selskaber, bliver det første som hejser det hvide flag. Jeg kæmpede hårdt for dem, og i sidste ende vil de ikke betale told for at sælge til EU, som har skadet os så meget på handel, skriver Donald Trump.

- Vær tålmodig, opfordrer Trump, som tidligere har rost Harley-Davidson for at producere i USA.

EU er andetstørste marked

Motorcykelproducentens beslutning om at producere i udlandet kommer efter, at EU fredag pålagde en række amerikanske varer told på 25 procent, herunder Harley-Davidson-motorcykler.

Den europæiske told var en reaktion på, at USA for nylig indførte told på stål og aluminium på henholdsvis 25 og 10 procent.

Den nye europæiske told vil betyde, at den gennemsnitlige pris på en af selskabets motorcykler stiger med 14.000 kroner i EU, som er motorcykelproducentens andetstørste marked.

- En udvidelse af den internationale produktion for at modvirke EU's toldbyrde er ikke selskabets præference, men repræsenterer den eneste bæredygtige mulighed for at gøre dets motorcykler tilgængelige for europæiske forbrugere, lød det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Facebook
Twitter