Trump overvejer at beholde dele af Obamas sundhedsreform

Et møde med præsident Obama i går har angiveligt fået Trump til at ændre holdning til dele af ObamaCare.

Donald Trump åbner op for at beholde dele af Obamas sundhedsreform, men hovedparten skal stadig ændres. (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trump lægger nu op til at beholde dele af præsident Barack Obamas sundhedsreform, "the affordable care act" - også kaldet ObamaCare.

Det siger han i et interview med Wall Street Journal.

Trump viser nu velvilje overfor at beholde forbuddet mod, at forsikringsselskaber kan afvise at forsikre folk, der allerede har lidelser. Det samme gør han i forhold til en bestemmelse, der tillader forældre at have ældre børn under forældrenes forsikring.

- Dem kan jeg rigtig godt lide, siger Donald Trump ifølge Wall Street Journal om de to elementer af reformen.

Ifølge Donald Trump er det gårsdagens møde i Det Hvide Hus med den nuværende præsident Barack Obama, som har fået ham til at bløde op i forhold til dele af sundhedsreformen.

Tidligere har den nyvalgte republikanske præsident ellers givet udtryk for, at hele sundhedsreformen fra 2010 burde ophæves.

Donald Trump slog dog samtidig fast over for Wall Street Journal, at de øvrige dele af sundhedsreformen skal rulles tilbage, fordi reformen er ubrugelig og dyr.

- Enten skal ObamaCare" ændres, ophæves eller erstattes, siger Trump ifølge Wall Street Journal.

Obamacare

  • "Affordable Care Act" - også kaldet "Obamacare" - er en amerikansk lov, der blev underskrevet af præsident Barack Obama i 2010.

  • Hovedprincipperne i det store lovkompleks er, at forsikringsselskaber ikke kan diskriminere eller afvise kunder - for eksempel på grund af kroniske lidelser.

  • Samtidig pålægger loven alle amerikanere at have en sundhedsforsikring, enten gennem deres arbejdsgiver eller tegnet privat.

  • Ved lovens vedtagelse var mellem 35 og 40 millioner amerikanere uden en sundhedsforsikring.

  • Lovens krav om, at alle amerikanere skal have en forsikring, blev prøvet ved Højesteret i USA i 2012 og fundet i overensstemmelse med Forfatningen.

FacebookTwitter