Trump overvejer nyt indrejseforbud

Et nyt dekret om indrejseforbud kan blive udstedt mandag eller tirsdag, lyder det fra USA's præsident.

To domstole har spændt ben for indrejseforbuddet, der er rettet mod syv lande. (Foto: © JOSHUA ROBERTS, Scanpix)

Den amerikanske præsidents ønske om et indrejseforbud består, selv om to domstole hidtil har spændt ben for det.

Derfor overvejer Donald Trump at udstede et helt nyt dekret for at sikre, at det kontroversielle indrejseforbud kan træde i kraft igen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten insisterer på, at han har loven på sin side i sagen og understreger, at der er behov for at tage andre og hurtigere metoder i brug for at få genoprettet indrejseforbuddet.

- Det uheldige er, at det tager tid at gøre det ad rettens vej, men vi vil vinde kampen. Vi har også mange andre muligheder. Blandt andet at underskrive et helt nyt dekret, siger han.

Donald Trump siger ved samme lejlighed, at han ikke forventer, de nye tiltag vil blive iværksat før i næste uge.

Udtalelsen kommer, efter at en føderal dommer har sat en stopper for indrejseforbuddet, som gjaldt alle borgere fra Somalia, Irak, Iran, Syrien, Libyen, Yemen og Sudan.

Donald Trump ankede dommerens afgørelse, men tabte også sagen ved appeldomstolen.

Donald Trump sagde fredag på et pressemøde med den japanske premierminister, Shinzo Abe, at han var blevet opmærksom på "en enorm trussel mod vores land".

- Vi vil blive ved med at arbejde for at gøre vores land sikkert. Det vil ske hurtigt, sagde han til de fremmødte journalister på pressemødet.

- Vi vil ikke tillade, at folk, der er ude på at skade os, rejser til vores land. Vi vil derimod lade mange andre folk, der vil elske vores folk og gøre gode ting for vores land, komme ind i USA, tilføjede præsidenten.

/ritzau/