Trump på vej med nyt indrejseforbud

Den amerikanske præsident vil udstede et nyt dekret, efter det oprindelige blev underkendt.

Trump er klar med nyt dekret, som skal blokere for adgangen til USA for folk fra seks overvejende muslimske lande. (Foto: © Saul LOEB, Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, giver ikke op, selvom en domstol har afvist hans dekret om at forbyde folk fra bestemte lande adgang til USA.

Præsidenten vil ifølge sin rådgiver Kellyanne Conway inden længe præsentere et nyt og revurderet dekret i stil med det oprindelige.

Det oplyser Kellyanne Conway til mediet Fox News.

I slutningen af januar underskrev Trump dekretet, som forbød folk fra syv lande adgang til USA. Også selvom disse måtte have visa til at komme ind.

Og det skabte kritik både ude og hjemme for den nyvalgte præsident. I USA førte det ydermere til store folkelige protester.

Det nye dekret vil ifølge den politiske rådgiver ikke indeholde Irak på listen modsat det første dekret.

Ligesom Trump også lægger op til, at syriske flygtninge ikke længere skal formenes adgang til USA 'på ubestemt tid'.

Suspenderet siden februar

Flere amerikanske medier skriver, at borgere fra landene Iran, Libyen, Syrien, Somalia, Sudan og Yemen ikke får lov at komme ind i USA i 90 dage.

Irak har allerede kommenteret på oplysningerne om at være blevet fjernet fra listen.

Regeringens talsperson Saad al-Hadithi siger ifølge AP, at beslutningen fra den amerikanske regering signalerer et stærkt partnerskab mellem USA og Irak.

De to nationer kæmper blandt andet side om side mod terrorgruppen Islamisk Stat, som har erobret store landområdet i Irak og Syrien.

Donald Trump har endnu ikke selv løftet sløret for, hvad planerne er med et nyt indrejseforbud. Men det ventes at blive præsenteret senere i dag.

AP skriver, at det nye dekret skal gøre det nemmere for Trump at få sin politik gennemført og forhindre, at også dette indrejseforbud bliver blokeret af domstolene.

Trump mener, at indrejseforbudet er nødvendigt for at forhindre radikale islamister i at komme ind i USA.

10. februar satte USA's føderale appeldomstol i San Francisco en stopper for det første dekret. Men allerede 3. februar blev det suspenderet af dommer James Robart i Seattle i delstaten Washington.