Trump-rådgiver vil erkende sig skyldig i sammensværgelser

Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort har indgået en aftale med den særlige anklager, Robert Mueller.

(Arkiv) Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort indgår aftale med den særlige anklager Robert Mueller. (Foto: Yuri Gripas © Scanpix)

Paul Manafort, der er tidligere kampagnechef for præsident Donald Trump, erkender sig skyldig i anklager om sammensværgelse. Samtidig indgår han en aftale med med den særlige anklager, Robert Mueller.

Det skriver flere amerikanske medier på baggrund af retsdokumenter fra anklagemyndigheden sendt til en domstol i Washington, D.C.

Ifølge Reuters beror aftalen på, at Manafort erkender sig skyldig i to forhold af sammensværgelse. Det ene forhold mod den amerikanske stat, herunder en række økonomiske lovovertrædelser, blandt andet hvidvaskning, skattesvindel og manglende registrering som en aktør på vegne af en fremmed magt.

Det andet forhold er forsøg på at obstruere opklaringsarbejdet.

Paul Manafort skal først for en dommer, der skal godkende forliget.

Sagen har ikke umiddelbart noget med Rusland-undersøgelsen at gøre, bortset fra at beviserne mod Paul Manafort er dukket op i forbindelse med den særlige anklager, Robert Muellers, efterforskning.

Det er en offentlig hemmelighed, at Robert Mueller, der leder Rusland-undersøgelsen, har brugt det tunge juridiske skyts mod Paul Manafort for at få ham til give informationer, der kan bruges mod Trump.

Det er uklart, om Manafort erkender sig skyldig for at samarbejde med Mueller om Ruslandsundersøgelsen.

To sager i komplekset

Til manges overraskelse har Manafort modstået presset indtil nu, selvom han risikerer sammenlagt 320 års fængsel i to særskilte retssager.

Forliget, som Manafort har indgået, omhandler nemlig kun den anden af to dele af sagskomplekset mod ham. Han blev i august dømt i Virginia for otte forhold af hovedsagelig økonomisk karakter i den første del af sagskomplekset.

Ved 10 andre forhold i den første del af sagskomplekset skal sagen gå om.

Præsident Donald Trump, der til at begynde med lagde afstand til Paul Manafort, har i den seneste tid bakket op om sin tidligere kampagneleder.

I forbindelse med retssagen mod Manafort i Virginia kaldte præsidenten det for "trist" og sagde, at Manafort er "en meget god person".

Facebook
Twitter