Trump roser Kim Jong-un for droppede missilplaner

Det er en god beslutning, at Kim Jong-un dropper angrebsplaner mod Guam, skriver USA's præsident på Twitter.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har taget "en meget klog og velbegrundet" beslutning, lyder det fra Donald Trump. (Foto: © Saul LOEB, Scanpix)

Efter flere uger med øget spænding ser det nu ud som om, at Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har droppet planerne om at affyre missiler mod den amerikanske stillehavsø Guam.

Og det får ros fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

- Kim Jung-un af Nordkorea lavede en meget klog og velbegrundet beslutning. Alternativet ville have været både katastrofalt og uacceptabelt, skriver Donald Trump på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/897784898865553409

Nordkoreansk stats-tv rapporterede tirsdag, at Kim Jong-un havde revurderet en tidligere annonceret plan om at affyre missiler mod stillehavsøen, der ligger næsten 3.500 kilometer fra Nordkorea, og havde besluttet at afvente, skriver CNN.

- Den nordkoreanske leder "vil afvente den tåbelige og dumme opførsel fra yankeerne (amerikanerne, red.) lidt endnu, før han beslutter sig for at give ordre til missiltesten", skriver det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA ifølge nyhedsbureauet AP.

Gentagende trusler

De to lande har truet hinanden med krig og ødelæggelse gentagne gange, men retorikken er især blevet skruet op i løbet af de seneste uger.

En rapport, der ifølge avisen Washington Post har vist, at Nordkorea har formået at fremstille et mindre atomsprænghoved, fik i sidste uge den amerikanske præsident til at reagere.

- De vil blive mødt med bål og brand, som verden aldrig før har set, lød det i en melding fra den amerikanske præsident.

Det fik efterfølgende det nordkoreanske styre til at true med at angribe amerikanske militærbaser på Guam.

De mange trusler fik Kinas præsident, Xi Jinping, til at opfordre USA's præsident til ikke at bruge ord, der "forværrer" spændingerne mellem USA og Nordkorea, mens Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, udtalte, at USA skal have Sydkoreas godkendelse, inden de kan lancere et angreb på Nordkorea.