Trump: Rusland-undersøgelse skader vores land frygteligt

Donald Trump kalder undersøgelsen af påståede forbindelser til Rusland for en heksejagt.

- Vi har meget vigtige ting at gøre lige nu, hvad end det er handelsaftaler eller militæraftaler, stoppe atomkrig - alle de ting, vi har diskuteret i dag, siger Donald Trump om undersøgelse om påståede forbindelser til Rusland. (Foto: Jim WATSON © Scanpix)

Det er ikke faldet i god jord hos USA’s præsident, Donald Trump, at man nu har udpeget en særlig anklager, der skal undersøge Ruslands forsøg på at påvirke det amerikanske præsidentvalg.

- Jeg mener, at det skader vores land frygteligt, fordi det viser, at vi er splittede, delte og ikke et forenet land, siger Donald Trump under et frokost-event med journalister og tv-værter.

Allerede før den tidligere FBI-chef Robert Mueller blev udnævnt som særlig anklager, var der en undersøgelse i gang, men han skal nu stå i spidsen for undersøgelsen og kan udnævne folk til at bistå sig. Han behøver ikke at orientere Det Hvide Hus om undersøgelserne og er altså uafhængig.

Men der er vigtigere ting at tage sig af, siger Trump.

- Vi har meget vigtige ting at gøre lige nu, hvad end det er handelsaftaler eller militæraftaler, stoppe atomkrig - alle de ting, vi har diskuteret i dag, siger Donald Trump.

Demokraternes dårlige undskyldning

Donald Trump benyttede også lejligheden til at sende en bredside af sted mod Demokraterne.

- Det er også en dårlig undskyldning fra Demokraterne, fordi de tabte en valgkamp, som de burde have vundet med lethed, fordi valgmandssystemet er så meget til deres fordel. Det er det eneste, det er.

Efter offentliggørelsen af den nye særlige anklager udsendte Det Hvide Hus et afdæmpet svar fra Donald Trump, men siden ændrede han tonen på Twitter.

- Dette er den største heksejagt i amerikansk historie! Skrev præsidenten.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/865173176854204416

Benægter forbindelse til Rusland

Også på Twitter har Donald Trump i dag været ude med riven efter Demokraterne.

- På trods af den illegale aktivitet, der fandt sted under Clinton-kampagnen og Obama-administrationen, var der aldrig en særlig anklager tilknyttet!

Trump har gentagne gange nægtet, at der skulle have været nogen form for samarbejde mellem hans kampagne og Rusland. Demokraterne og i den seneste tid også flere Republikanere har krævet en uvildig undersøgelse.

Presset er steget, siden Donald Trump i sidste uge fyrede FBI-direktøren James Comey, der tidligere stod i spidsen for undersøgelserne.

Først lød forklaringen fra Det Hvide Hus, at James Comey blev fyret efter anbefaling fra vicejustitsminister Rod Rosenstein, fordi han ikke havde taklet Hillary Clintons mail-sag godt nok.

Senere har Donald Trump antydet, at han havde bestemt sig for at fyre James Comey, allerede før anbefalingen kom - fordi han var træt af den undersøgelse, som Comey stod i spidsen for.

Facebook
Twitter