Trump svarer igen på Twitter: Denne 'såkaldte dommer' vil blive trumfet

Ifølge Trump er flere mellemøstlige lande enige i, at det betyder 'død og ødelæggelse', hvis bestemte mennesker lukkes ind i USA.

Donald Trump er på Twitter ude med riven efter dommer James Robart, der har underkendt præsidentens dekret om indrejseforbud gældende for syv lande. (Foto: Michael Reynolds © Scanpix)

Præsident Donald Trump har tilsyneladende ikke tænkt sig at bøje i sig støvet for en føderal dommers kendelse om, at hans indrejseforbud bryder med amerikansk lovgivning.

I tre tweets blæser han til kamp for at bevare sit indrejseforbud, som den seneste uge har fået kritik fra både statsledere og store koncerner.

I sit første tweet på Twitter forsvarer han sin udelukkelse af syv muslimske lande.

Tweetet formentlig henvendt til den føderale dommer James Robart, der fredag underkendte Trumps kontroversielle indrejseforbud og beordrede midlertidigt og landsdækkende stop for den kontroversielle foranstaltning.

- Hvis et land ikke længere selv må bestemme, hvem der kan og ikke kan komme ind og ud, særligt af sikkerhedsgrunde, er det et kæmpe problem! lyder det.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/827864176043376640

I et andet tweet få minutter senere skriver han, at 'det er interessant, at nogle mellemøstlige lande er enige i' hans indrejseforbud.

- De ved, at hvis specifikke folk bliver lukket ind, betyder det død og ødelæggelse, lyder det i tweetet.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/827865957750161408

I sit tredje tweet lægger Trump heller ikke fingre i mellem og langer direkte ud efter dommer James Robart med kommentaren:

- Holdningen fra en såkaldt dommer, som på det groveste tager retshåndhævelsen væk fra vores land, er latterlig og vil blive trumfet, skriver Trump.

Med det mener præsidenten formentlig, at han vil tage dommerens kendelse til højesteret og opretholde sit indrejseforbud.

Den føderale dommer blev i sin tid udpeget af den tidligere republikanske præsident George W. Bush.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/827867311054974976