Trump til Rusland: Gør jer klar, for missilerne er på vej mod Syrien

USA's forhold til Rusland har aldrig været dårligere, skriver den amerikanske præsident på Twitter.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, skriver på Twitter, at der er missiler på vej mod Syrien. (Foto: © Carlos Barria, Scanpix)

Meget tyder på, at der snart vil komme et militært modsvar på det formodede giftangreb, som ramte befolkningen i den syriske by Douma i weekenden.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, skriver på Twitter, at der vil blive sendt "nydelige, nye og smarte" missiler afsted mod Syrien.

Han henviser samtidig til russernes melding tidligere på dagen om, at de vil skyde alle missiler ned, der bliver sendt afsted mod Syrien.

- Rusland har lovet at skyde alt og alle missiler ned, som vil blive affyret mod Syrien. Gør jer klar, Rusland, for de kommer, skriver han.

Han kritiserer samtidig den russiske regering, der er allieret med det syriske regime og dets præsident, Bashar al-Assad.

- I bør ikke samarbejde med "et gas-dræbende bæst", som slår sin egen befolkning ihjel, og som nyder det, skriver han.

I det amerikanske forsvarsministerium har man ingen kommentarer til præsidentens udmeldinger.

- Vi kommenterer ikke på potentielt fremtidige militære missioner, siger talsmand for Pentagon, Eric Pahon, ifølge Reuters.

Værre forhold end under Den Kolde Krig

Den amerikanske præsident skriver i et efterfølgende tweet, at USA's forhold til Rusland aldrig har været værre, end det er nu.

- Og det tæller også tiden under den kolde krig, understreger han.

Men der er "ingen grund til det", fortsætter han.

- Rusland har brug for vores hjælp til at få styr på deres økonomi, hvilket ville være meget nemt at få. Og vi har brug for, at alle nationer kan arbejde sammen. Skal vi stoppe våbenkapløbet?

'Et ondskabsfuldt gasangreb'

Meldingen kommer efter nattens møde i FN's Sikkerhedsråd, hvor hverken USA eller Rusland kunne finde opbakning blandt de andre medlemslande til deres respektive resolutioner.

Begge lande ønskede at undersøge lørdagens formodede giftangreb, som ifølge BBC har kostet mindst 42 personer livet.

Men hvor USA også vil placere et ansvar for angrebet, ønsker Rusland blot at undesøge, om der overhovedet har fundet et kemisk angreb sted.

Det fik i nat den russiske FN-ambassadør, Vassily Nebenzia, til at nedlægge veto mod den amerikanske resolution.

- Rusland har smadret FN’s Sikkerhedsråds troværdighed, lød det fra USA's FN-ambassadør, Nikki Haley.

Den russiske regering meddelte tidligere på ugen, at der ifølge deres oplysninger ikke er noget, som tyder på, at der blev brugt kemiske våben mod borgerne i Douma.

Det afviser amerikanerne. Og den amerikanske præsident tweetede tidligere på morgenen, at der var tale om "et ondskabsfuldt gasangreb i Syrien".

Men den russiske FN-ambassadør sagde i nat, at amerikanene vil bære ansvaret for alle de ”ulovlige militæreventyr”, som de beslutter sig for at gennemføre.

Donald Trump meddelte mandag, at han inden for 48 timer ville komme med "et kraftig modsvar" på angrebet i Douma.