Trump tordner mod terrorisme: En kamp mellem godt og ondt

- Hvis du vælger terrorens vej, vil din sjæl blive fordømt, siger Donald Trump i tale.

Arabiske ledere skal konfrontere ekstremisme og komme terroren i Mellemøsten til livs.

- Nationerne i Mellemøsten kan ikke vente på, at amerikansk magt knuser deres fjender for dem.

Sådan lyder det søndag i en tale, som USA's præsident, Donald Trump, holder for at markere afslutningen af sit besøg i Saudi-Arabien.

- Landene bliver nødt til at bestemme, hvilken slags fremtid de ønsker for sig selv, for deres lande og for deres familier og børn, lyder det i talen.

De arabiske lande skal samtidig tage ansvar for at bekæmpe undertrykkelse og forfølgelse, lyder det fra Trump.

- Det betyder, at man åbent konfronterer krisen med islamistisk ekstremisme og de islamistiske terrorgrupper, der opstår af den. Og det betyder, at man står sammen mod drab på uskyldige muslimer, mod undertrykkelse af kvinder, forfølgelse af jøder og massakrer på kristne, hedder det videre.

Trumps tale finder sted på mødet 'Arab Islamic American Summit', hvor et halvt hundrede ledere fra Mellemøsten er samlet. Ifølge præsidenten skal kampen mod terror og ekstremisme ikke defineres som sammenstød mellem civilisationer. Det er en kamp mellem det gode og det onde, siger han i talen.

- Det er en kamp mellem barbariske forbrydere, der forsøger at tilintetgøre menneskeligt liv, og anstændige mennesker, som forsøger at beskytte det.

Den amerikanske præsident har også ord med på vejen til de religiøse ledere i regionen. De skal hjælpe med at overbevise deres trosfæller om, at terror ikke er vejen frem.

- Religiøse ledere skal gøre dette helt klart: Barbarismen vil ikke give dig nogen ære, lyder det i talen.

Det var ventet, at Trump ville holde talen i et forsonende sprog. Han kommer dog også med en trussel i talen.

- Hvis du vælger terrorens vej, vil dit liv være tomt, dit liv vil være kort, og din sjæl vil blive fordømt, lyder det fra den amerikanske præsident.

Inden Trumps tale takkede Saudi-Arabiens konge, Salman bin Abdulaziz al-Saud, for Trumps besøg og sagde, at det nu er de arabiske landes pligt at stå sammen mod ondskab og ekstremisme.

I dag er sidste dag for Trumps besøg i Saudi-Arabien. I morgen rejser præsidenten videre til Israel, som er næste stop på Trumps første officielle udlandsrejse som USA's præsident.

Ud over Israel skal Trump besøge Italien og Belgien, hvor han skal deltage i G7-topmøde og besøge Nato.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk