Trump udsætter næste skridt i toldkrigen med Kina: Stigninger på Shanghai-børsen

For tre måneder siden blev toldkrigen mellem de to stormagter sat på pause til på fredag.

USA's præsident Donald Trump mener at der er gode fremskridt i handelsforhandlingerne med Kina. (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

Det går så godt i handelsforhandlingerne med Kina, at den næste amerikanske optrapning i toldkrigen mellem landene bliver udsat indtil videre.

Det skriver USA's præsident Donald Trump på Twitter og udløste dermed en stigning på 5,5 % på børsen i Shanghai i Kina, den højeste siden juni sidste år. Også i Japan og Sydkorea steg aktierne.

- Som resultatet af disse meget produktive forhandlinger, udsætter jeg USA's toldsats-stigninger planlagt til 1. marts, skriver Donald Trump.

Han forventer snart at kunne mødes med den kinesiske præsident, Xi Jinping på Trumps feriested i Florida.

- Fortsætter fremskridtene på begge sider, planlægger vi et topmøde mellem præsident Xi og jeg selv på Mar-a-Lago, for at lukke en aftale. En rigtig god weekend for USA og Kina, skrev præsidenten på Twitter.

Toldkrig sat på pause

Kina og USA har i knapt et år udkæmpet en såkaldt toldkrig, hvor toldstigninger det ene sted modsvares med stigninger til en lignende værdi hos modparten.

Men i december sidste år erklærede Donald Trump, at toldkrigen ville blive sat på pause i tre måneder, efter at han havde talt med Xi Jinping til et G20-topmøde i Argentina.

Fristen stod til at udløbe på fredag, hvor amerikanske toldsatser på kinesisk import til en værdi af 200 milliarder dollar efter planen skulle have været sat op til 25 procent fra 10 procent på fredag.

Det er den toldstigning, som nu er sat på standby på grund af fremskridt i forhandlingerne.

Også Kina oplever at forhandlingerne med USA går godt, ifølge det statsstyrede kinesiske nyhedsbureau Xinhua, som skriver om en win-win-situation i en analyse.