Trump varsler stor dag for grænsemur til Mexico

Et af Donald Trumps valgløfter var at bremse indvandringen til USA. Det løfte vil han nu indfri.

Målet med grænsemuren til Mexico er at forhindre illegal indvandring til USA. (Foto: © SHAWN THEW, Scanpix)

USA's nye præsident, Donald Trump, vil underskrive en række præsidentielle dekreter, der skal begrænse indvandringen til USA, skriver Ritzau.

Derudover vil han tage det første skridt på vejen til at gøre alvor af sit valgløfte om at etablere en mur langs grænsen til Mexico, som han lovede sine vælgere under valgkampen.

Det vil ske i forbindelse med et besøg hos ministeriet for national sikkerhed onsdag, oplyser repræsentanter fra hans regering og flere andre kilder med kendskab til sagen ifølge The Washington Post og CNN.

Donald Trump har tidligere sagt, at grænsemuren skulle opføres hurtigst muligt, og at regningen derefter skulle sendes til nabolandets regering.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, har imidlertid gang efter gang afvist, at Mexico vil betale for en sådan mur.

Flygtningestramninger

Det er stadig uvist, hvordan og hvornår muren vil blive en realitet.

Minister for indenrigssikkerhed John Kelly siger dog ifølge nyhedsbureauet AFP, at muren "nok ikke bliver bygget i den nærmeste fremtid."

Med sine dekreter ventes den nye præsident også at begrænse flygtninges adgang til USA. Under valgkampen sagde han, at muslimske indvandrere slet ikke skulle have adgang til USA.

Siden er retorikken blevet nedtonet, og nu forventes den nye regering i stedet at begrænse indvandringen fra visse lande.

På det sociale medie Twitter skriver præsidenten også, at han har noget i støbeskeen til onsdag.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/824083821889015809

Donald Trump forventes også at skrotte programmet 'Deferred Action for Childhood', der blev indført af Barack Obama i 2012.

Programmet giver flere end 750.000 illegale indvandrere, der er kommet til USA som børn, tilladelse til at bo og arbejde i USA uden frygt for at blive udvist af landet.

/DR Nyheder/