Trump vil afsløre Afghanistan-plan i tv-tale

USA ventes at skrue op for involvering i Afghanistan, skriver amerikansk medie.

Donald Trump har den seneste tid drøftet Afgfhanistan-strategi med generaler og rådgivere på Camp David. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

Mandag aften amerikansk tid vil Donald Trump i en tv-transmitteret tale til nationen afsløre den fremtidige plan for USA's militære involvering i Afghanistan og Sydasien.

Det oplyser Det Hvide Hus i en pressemeddelelse. Trump vil holde en tale til nationen og de amerikanske soldater fra Fort Myers-basen i Arlington klokken tre tirsdag nat dansk tid.

Mange beslutninger taget, inklusive om Afghanistan

DONALD TRUMP, USA's PRÆSIDENT

Talen vil ifølge Det Hvide Hus fokusere på "en vej frem for USA's engagement i Afghanistan og Sydasien"

Ifølge det politiske amerikanske medie The Hill ventes Donald Trump at annoncere, at man hæver antallet af soldater i Afghanistan fra 4.000 til 8.000.

Trump vil selv forklare

Trump har de seneste dage mødtes med generaler og rådgivere i Camp David for at drøfte situationen i Afghanistan, som USA invaderede i 2001 efter terrorangrebene 11. september.

Forsvarsminister James Mattis bekræfter, at en ny strategi for hele regionen er udformet, men siger i dag, at Trump selv vil afsløre den:

- Han ønsker at være den, der annoncerer det for det amerikanske folk, sagde James Mattis til CNN.

- Han har brug for weekenden til at samle sine tanker omkring, hvordan han forklarer det til det amerikanske folk, sagde Mattis.

I går tweetede Trump selv om drøftelserne:

- Vigtig dag på Camp David med vores meget talentfulde generaler og militære ledere. Mange beslutninger taget, inklusive om Afghanistan, skrev han.

Krigen i Afghanistan har udviklet sig til USA's længstvarende. I 2014 bekendtgjorde Barack Obama en afslutning på de militære operationer i landet, men USA fortsatte med at yde støtte til den afghanske regering, og i april kastede USA sin største konventionelle bombe over IS-styrker i landet.