Trump vil fjerne milliarder i støtte til Centralamerika

USA vil straffe de lande, som migranterne ved den sydlige grænse kommer fra.

Migranter fra Centralamerika på taget af et tog i Mexico i april. (Foto: Jose de Jesus Cortes © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har længe langet ud efter El Salvador, Guatemala og Honduras - de tre lande, som hovedparten af migranterne ved USA's sydlige grænse kommer fra.

Trump truede i marts med med at tilbageholde milliarder af kroner, som er afsat på den amerikanske finanslov i støtte til de tre centralamerikanske stater.

Og i dag har regeringen så fremlagt en plan for at gøre netop det, skriver Reuters.

Politikere i Kongressen har fået at vide, at penge, som er godkendt på finansloven for både 2017 og 2018, vil blive omdirigeret til andre formål.

Et stop for illegal indvandring var et helt central valgløfte for Donald Trump, og han har udtrykt stigende irritation over, at antallet af migranter ikke falder, men tværtimod stiger.

Ingen støtte vil blive udbetalt, før regeringen føler sig overbevist om, at landene reducerer antallet af migranter, der når frem til USA's grænser, siger en talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium.

Reuters forudser, at regeringens plan om at fjerne støtten til El Salvador, Guatemala og Honduras vil løbe ind i hård modstand i Kongressen - også blandt Trumps republikanske partifæller.

Kongresmedlemmer har protesteret over, at Trump gentagne gange har tilsidesat love om offentligt forbrug - i flere tilfælde er der tale om love, som præsidenten selv har underskrevet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk