Trump vil indføre sanktioner og højere told mod Tyrkiet

USA's præsident, Donald Trump, varsler sanktioner mod Tyrkiet, herunder højere toldsatser på stål. Det sker efter Tyrkiets militære offensiv i det nordlige Syrien.

Trump skriver, at han er klar til at ødelægge Tyrkiets økonomi. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

USA's præsident, Donald Trump, skriver her til aften på Twitter, at han snart vil underskrive et dekret, der betyder sanktioner mod Tyrkiet, herunder højere toldsatser på blandt andet stål.

Det sker efter Tyrkiets militære offensiv i det nordlige Syrien.

- Jeg vil om kort tid udstede et dekret om indførelse af sanktioner mod siddende og tidligere tyrkiske repræsentanter, skriver Trump på Twitter.

Han siger samtidig, at toldafgifterne på stål fra Tyrkiet igen vil blive hævet til 50 procent.

USA vil ifølge tweetet øjeblikkeligt stoppe forhandlinger om en aftale om 100 milliarder dollars, som handelsministeriet arbejder på.

Vil ødelægge Tyrkiets økonomi

Donald Trump fortsætter sit tweet i truende vendinger:

- USA vil aggressivt bruge økonomiske sanktioner til at ramme dem, som gør det muligt, faciliterer og finansierer disse afskyelige handlinger i Syrien. Jeg er fuldstændig forberedt på hurtigt at ødelægge Tyrkiets økonomi, hvis de tyrkiske ledere fortsætter ad denne farlige og ødelæggende vej.

Udmeldingen er ikke overraskende. Trump gjorde det allerede klart dagen efter Tyrkiets offensiv, at han var klar til at indføre sanktioner over for landet.

Læs Trumps tweet her: