Trump vil indkvartere 5.000 illegale uledsagede migrantbørn

Et stigende antal uledsagede børn, der illegalt krydser grænsen til USA, kan fremover blive huset af Pentagon.

Antallet af uledsagede mindreårige, der illegalt krydser grænsen til USA, er stigende. (Arkivfoto). (Foto: Guillermo Arias © Ritzau Scanpix)

Trump-administrationen har anmodet det amerikanske forsvarsministerium om at gøre klar til at indkvartere op til 5.000 illegale uledsagede migrantbørn.

Det sker på et tidspunkt, hvor der er rapporter om en tiltagende krise på grænsen til Mexico.

Det oplyser Jamie Davis, der er talsmand for forsvarsministeriet, Pentagon.

- Departementet for sundhed og menneskelige tjenesteydelser har anmodet forsvarsministeriet om at finde indkvarteringsmuligheder for op til 5000 uledsagede børn fra udlandet, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

Antallet stiger

Det skal ske i forsvarsministeriets bygninger. Ministeriet vil arbejde sammen med militæret for at finde frem til mulige lokaler.

Der er tale om præventive forberedelser. Det er således endnu ikke sikkert, at indkvarteringsmulighederne vil blive taget i brug, understreger talsmanden.

Forberedelserne skyldes et stigende antal familier og uledsagede mindreårige, som krydser grænsen fra Mexico til USA ulovligt.

De fleste af dem flygter fra fattigdom og vold i Centralamerika. Og størstedelen søger asyl i USA.

Forsøger at finde familie

Ifølge de amerikanske grænsemyndigheder er antallet af illegale, uledsagede mindreårige, som bliver pågrebet i USA, støt stigende.

I februar blev 6825 pågrebet. I januar var tallet 5119, og i oktober var det 4.968.

Børnene bliver udleveret til den amerikanske administration for børn og familier. Den forsøger at anbringe dem hos familiemedlemmer i USA, mens deres asylansøgninger behandles.

Der er i begyndelsen af marts omkring 11.500 børn i administrationens varetægt. Men antallet ændres dagligt.

Ifølge Kirstjen Nielsen, der er USA's minister for indenlandsk sikkerhed, ventes antallet af børn at stige de kommende måneder.

/ritzau/AFP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter