Trump vil underskrive nyt indrejseforbud næste uge

Et nyt dekret vil blive underskrevet for at beskytte USA, siger USA's præsident ved et pressemøde.

Præsident Donald Trump ved pressemødet i Det Hvide Hus. (Foto: © Kevin Lamarque, Scanpix)

Præsident Donald Trump siger ved et pressemøde i Det Hvide Hus, at hans regering vil offentliggøre en ny bekendtgørelse om indvandring i næste uge, som ifølge præsidenten skal sikre en ”omfattende beskyttelse” af USA's grænser.

Det fremgår ikke af udtalelserne ved pressemødet, hvad det nye dekret konkret indebærer, eller hvordan det adskiller sig fra det oprindelige indrejseforbud.

Det første indrejseforbud blev indført i januar og var målrettet syv konkrete lande, hvor befolkningen er overvejende muslimsk.

Samtidig udelukkede Donald Trump syriske flygtninge fra USA på ubestemt tid.

Forbuddet førte til store protester og blev sat på hold af en dommer i Seattle i delstaten Washington. Derefter stadfæstede tre dommere i en føderal appeldomstol enstemmigt, at indrejseforbuddet skulle suspenderes.

- Vi ses i retten, skrev præsidenten kort efter appeldomstolens afgørelse på Twitter.

Men det bliver altså ikke tilfældet, i stedet kommer der nu et nyt dekret.

- Udrulningen af indrejseforbuddet var meget glat, men vi fik en dårlig afgørelse i retten. Det er det eneste, der var galt med indrejseforbuddet, siger han ved pressemødet i Det Hvide Hus.

Balladen om indrejseforbuddet resulterede også i, at Donald Trump fyrede landets fungerende justitsminister, Sally Yates, fordi hun afviste at forsvare indrejseforbuddet.

Ved pressemødet i Det Hvide Hus understreger præsidenten, at hans regering kører som en finjusteret maskine, selv om han ikke mener, at den tidligere regering har gjort arbejdet nemt for ham og hans ministre.

- Jeg arvede et stort rod, siger han.