Trump viser sig for første gang med en ansigtsmaske

USA's præsident har hidtil under coronapandemien nægtet at bruge en ansigtsmaske.

Trump mener, at det er et personligt valg, om man vil gå med maske eller ej. (Foto: Tasos Katopodis © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

USA's præsident, Donald Trump, har for første gang under coronapandemien vist sig offentligt med en ansigtsmaske.

Trump var lørdag iført værnemidlet under et besøg på et militærhospital i Maryland, hvor han mødte sårede soldater og sundhedspersonale, som har arbejdet i forreste linje under virusudbruddet.

Tidligere har Trump nægtet at bruge ansigtsmaske eller anbefale amerikanerne at gøre det, selv om det tilrådes af ledende sundhedseksperter.

Anthony Fauci, der er den amerikanske regerings ledende rådgiver under coronakrisen, er således altid iført en ansigtsmaske ved pressemøder og lignende.

Den ledende sundhedsrådgiver under coronakrisen, Anthony Fauci (th.), bærer altid ansigtsmaske. (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

Trump: Masker er et personligt valg

Ifølge Trump er det et personligt valg, om man vil benytte ansigtsmaske for at beskytte sig selv og andre personer.

Han har dog tidligere sagt, at han ville bruge en maske, hvis han befandt sig sammen med andre uden mulighed for at holde fysisk afstand.

Forud for sit besøg lørdag på Walter Reed National Military Medical Center oplyste Trump til journalister i Det Hvide Hus, at han ville bruge en maske.

- Når du taler med en masse soldater, i visse tilfælde personer, som lige er blevet opereret, er det rigtig godt at være iført en maske.

Trumps afvisende holdning over for ansigtsmasker er af politiske modstandere blevet betegnet som udtryk for manglende lederskab.

Smitten spreder sig med rekordfart i USA

Præsidentens kovending kommer på et tidspunkt, hvor virusset spreder sig med stor hast i USA.

De seneste dage har det daglige antal nye smittetilfælde ligget over 60.000 og i alt er næsten 135.000 døde i landet under virusudbruddet.

Igen i dag slår smittetallet rekord med 66.528 nye tilfælde, og der er i alt registreret 3,2 millioner smittetilfælde i USA.

I lyset af udviklingen har Trumps rådgivere i Det Hvide Hus nærmest bønfaldt ham om at vise sig offentligt med en ansigtsmaske.

Også af hensyn til et stort efterslæb, som Trump ifølge meningsmålinger har til Joe Biden, som forventes af blive hans modstander ved præsidentvalget i november. Det skrev flere medier tidligere denne uge ifølge AFP.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter