Trumps forsvarsminister træder tilbage

I slutningen af februar træder forsvarsminister Jim Mattis tilbage, oplyser præsident Trump.

Forsvarsminister Jim Mattis forlader den amerikanske præsident, Donald Trumps, regerin med udgangen af februar. (Foto: Jim Lo Scalzo © Scanpix)

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, trækker sig fra posten, oplyser præsident, Donald Trump, på Twitter.

Det sker i slutningen af februar, og en afløser vil bliver udnævnt så hurtigt som muligt.

- General Mattis var en stor hjælp for mig og havde en stor andel i at få allierede og andre lande til at leve op til deres militære forpligtelser, skriver Donald Trump blandt andet.

Meldingen kommer, dagen efter at Donald Trump noget overraskende annoncerede, at USA vil trække alle sine tropper ud af Syrien.

Beslutningen blev truffet, selv om flere af hans rådgivere i både udenrigs- og forsvarsministeriet havde rådet ham til at beholde USA's tropper i det krigshærgede land.

I et opsigelsesbrev skriver Jim Mattis, at "det er det rigtige tidspunkt at trække sig fra posten".

Han tilføjer i brevet, der er stilet til præsidenten, at Trump fortjener en forsvarsminister, "hvis holdninger stemmer mere overens med dine egne".

Mattis er den seneste i en lang række af topministre, der enten er blevet fyret eller selv har trukket sig fra Trumps kabinet.

Donald Trump kaldte i et interview med tv-stationen CBS Mattis "en slags demokrat", og at han måske snart ville gå af, skriver nyhedsbureauet Reuters. /ritzau/