Trumps golfresort skal huse G7

Den amerikanske præsident, Donald Trump, stiller sit golfresort i Florida til rådighed for næste års G7-møde.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil for alvor være på hjemmebane ved næste års G7-topmøde. Det afholdes nemlig på hans golfresort i Miami. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, stiller sit golfresort i Florida til rådighed for næste års G7-møde.

Det oplyser stabschef i Det Hvide Hus, Mick Mulvaney, der desuden afviser, at Donald Trump personligt kommer til at profitere af det store politiske event.

- Donald Trumps brand er allerede rigeligt stærkt, siger stabschefen, der også kunne løfte lidt af sløret for, hvad topmødet i hvert fald ikke kommer til at handle om.

- Klimaforandringer kommer ikke til at være på dagsordenen, lød det fra Mulvaney.

Golfresortet Trump National Doral ligger godt 13 kilometer fra lufthavnen i Miami.

Dette syn kommer til at møde deltagerne ved G7-topmødet næste år. (Foto: JOE SKIPPER © Scanpix)

Ifølge Mick Mulvaney har flere lokationer i blandt andet Californien, Colorado, Hawaii, North Carolina, Michagan, Tennessee og Utah været i spil som potentielle værter for G7-topmødet, men intet kunne ifølge stabschefen måle sig med Donald Trumps golfresort i Miami.

- I slutningen af processen stod det klart, at Doral med afstand havde de langt bedste faciliteter til afholdelsen af G7-topmødet, siger Mick Mulvaney, der har haft et udvalg til at vurdere, hvilket sted, der var bedst egnet til topmødet.

- Faktisk så talte jeg med en af holdet, der sagde; 'Du nægter at tro det, men det er nærmest som om, at stedet er bygget til præcis denne type event', siger stabschefen i Det Hvide Hus.

G7-topmødet afholdes i juni 2020.