Trumps hold afviser at deltage i høring i rigsretsproces

Der er ikke tiltro til en fair rigsretsproces, og derfor vil Det Hvide Hus ikke være til stede ved høringerne, der fortsætter onsdag.

Trump kommer ikke til at sende repræsentanter til rigsretshøring onsdag, meddeler Det Hvide Hus. (Arkivfoto.) (Foto: REUTERS/ Yuri Gripas © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Det Hvide Hus kommer ikke til at være repræsenteret ved høringer i rigsretsprocessen onsdag.

Det meddeler Pat Cipollone, rådgiver til præsident Donald Trump, i et brev.

Retsudvalget i Repræsentanternes Hus inviterede i sidste uge præsident Donald Trump og hans jurister fra Det Hvide Hus til at udspørge vidner og være til stede ved de offentlige høringer i rigsretsprocessen.

Men Det Hvide Hus afviser forespørgslen, da det ikke mener, at processen foregår på ordentlig vis.

Man kan ikke forvente af Trump og hans jurister, at "de vil deltage i en høring, så længe der ikke er sat navn på vidner, og mens det stadig er uklart, om retsudvalget vil give præsidenten en fair proces igennem yderligere høringer", skriver Cipollone.

Brevet er sendt til udvalgets demokratiske formand, Jerrold Nadler.

Han prøvede i sidste uge at lægge pres på præsidenten med en åben invitation.

- I bund og grund har præsidenten et valg: Han kan gribe denne mulighed for at være repræsenteret i rigsretshøringerne, eller han kan holde op med at beklage sig over processen, udtalte Nadler.

I brevet, hvor Cipollone afviser invitationen, siger han i øvrigt, at Det Hvide Hus vil svare senere på en invitation til en anden høring, hvor der er deadline fredag.

I sagen mistænkes Trump for at forsøge at presse Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, til at undersøge, om der kan findes smuds på tidligere vicepræsident Joe Biden og dennes søn, Hunter, der har siddet i bestyrelsen for det ukrainske energiselskab Burisma.

Joe Biden forsøger lige nu at blive Demokraternes præsidentkandidat og kan dermed blive Trumps rival ved valget næste år.

Trump-administrationen har afvist beskyldningerne som opspind og en heksejagt.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk