Trumps nye kommunikationschef sletter tweets: Var helt uenig med præsidenten

En række gamle Twitter-opslag afslører Anthony Scaramucci tidligere politiske udtalelser.

Anthony Scaramucci blev udpeget som ny kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus 21. juli. (Foto: © JONATHAN ERNST, Scanpix)

Den nye mand i Det Hvide Hus, kommunikationsdirektør Anthony Scaramucci, har fået travlt med at slette gamle tweets, hvor han lufter uenighed med sin nye chef, præsident Donald Trump, og roser modstanderen under sidste års præsidentvalg, Hillary Clinton.

Ifølge Washington Post har Anthony Scaramucci blandt andet beskrevet den tidligere demokratiske præsidentkandidat som 'utrolig kompetent'.

Men det tweet er forsvundet nu.

Anthony Scaramucci har selv gjort opmærksom på, at han er begyndt at slette opslag på det sociale medie Twitter, efter at han i fredags blev udpeget som ny kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus.

- Fuld gennemsigtighed: Jeg sletter gamle tweets. Tidligere synspunkter har udviklet sig og skal ikke være en distraktion, skriver han på Twitter.

https://twitter.com/Scaramucci/status/888809731099435008

De slettede tweets er dog blevet opsnappet af andre Twitter-brugere og flere medier, og de afslører, at Scaramucci på en række områder har været uenig med Donald Trump.

I 2012 beskrev den nyudnævnte kommunikationsdirektør således sig selv som fortaler for våbenstramninger, fri abort og homoægteskaber og modstander af dødsstraffen.

Så sent som i 2016 rettede Scaramucci kritik af klimaskeptikere og kom muslimer til forsvar.

- En overvældende majoritet ser islam som en fredens religion og ønsker at leve i demokratier med mange racer/etniciteter/trosretninger, skrev han i januar 2016.

'Mure virker ikke'

Præsident Trump er kendt for et noget mere kritisk syn på Islam og har skabt furore i hele verden ved at trække USA ud af klimaaftalen fra Paris, som forgængeren Barack Obama forpligtede sig til i 2015 sammen med 194 andre lande.

Også Donald Trumps meget kritiserede planer om at bygge en mur langs grænsen til Mexico som værn mod illegale indvandrere har Anthony Scaramucci givet sit besyv med om på Twitter.

- Mure virker ikke. Har aldrig gjort og kommer aldrig til det, skrev han i et nu slettet Tweet fra 2015.

Kommunikationsdirektøren i Det Hvide Hus kan dog trøste sig med, at hans nye chef også har for vane at slette

Den uafhængige journalistiske fond ProPublica har lavet et helt site med slettede tweets fra den amerikanske præsident.

53-årige Anthony Scaramucci erstatter Mike Dubke som kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus, og han har en fortid som succesfuld finansmand fra Wall Street.